Прочитај ми чланак

Кисела вода у Овчар бањи: Како је СНС новинар насео на лажну вест (ФОТО)

0

Гвозден Николић, "новинар" Гласа Западне Србије и дописник телевизије Прва, познат по вређању оних који нису у СНС, постао је жртва духовитих момака, који су му са лажног мејла Српске напредне странке послали лажну вести, што је овај одмах, без провере објавио. А вест је да је у Овчар бањи пронађен извор киселе воде!

На тај начин је себе довео у ситуацију да постане једна од ударних тема на Твитеру, будући да многи „принтскринове“ деле на овој друштвеној мрежи.

А како је све почело?


Наиме, на Твитер профилу Дневне дозе Чачанина најпре је објављено лажно саопштење чачанског одбора Српске напредне странке.

– Желимо да обавестимо наше суграђанке и суграђане да је на једној локацији у Овчар бањи захваљујући истраживањима које је иницирала премијер Србије Ана Брнабић пронађен извор киселе воде који ће Чачку и околини донети милионе евра како домаћих, тако и страних инвестиција и сасвим значајно допринети јачању економије на локалу и донети нова радна места – писало је у тексту, па је и додато:

– Према првим резултатима које су заједно урадили Завод за јавно здравље Чачак и Институт „Др Јосиф Панчић“ показало се да пронађена кисела вода има количину CО2 у себи тако да није потребно додатно газирање. Поздрављамо своје суграђане и надамо се још лепшим вестима у данима који су пред нама – наведено је уз потпис – Градски одбор СНС у Чачку.

Није прошло много времена, а ово „саопштење“ је врло брзо завршило као ударна вест на сајту Глас Западне Србије. Са све насловом „Чудо невиђено: У Овчар бањи пронађен извор киселе воде“.

– Мангупи из Чачка са лажног мејла представљајући се као СНС послали СНС новинару Гвоздену Николићу лажну вест. Веома брзо је објављено као ударна вест. Навали, народе, на газирану киселу воду у Овчар бању – наводи се на Твитер налогу Дневне дозе Чачанина.