Прочитај ми чланак

Кинез претукао ћерку тенисерку (14) у Београду: То је код нас традиција и нормално

0

Данас је пред Првим основним јавним тужилаштвом у Београду саслушан кинески држављанин W. Л. због сумње да је извршио кривично дело "насиље у породици" на штету своје малолетне ћерке на тениским теренима "Типсаревић", за које дело је предвиђена казна затвора од две до 10 година.

Износећи одбрану у присуству браниоца по службеној дужности осумњичени је признао извршење кривичног дела (не би могао ни да негира јер постоји снимак).

Између осталог, у својој одбрани правдао је своје поступке тиме што је његова ћерка критичног дана одбила да настави тренинг и да је због тога он хтео да је на силу врати на терен.

На све то је указао да му „није била намера да је повреди“ и да је „традиција у Кини да се поштује хијерархија“, те да он сматра да је „исправно поступио јер је то у Кини нормално и дозвољено“.

Након саслушања поступајући заменик је предложио суду да се према осумњиченом одреди притвор због опасности од бекства, као и због узнемирења јавности, а с обзиром на начин извршења дела које му се ставља на терет као и прописану санкцију.

На видео снимку се види као одрастао мушкарац крвнички туче девојчицу, шутира је у стомак и снажно удара по глави, а кад је девојчица села на клупу од бола, подиже је и обара на земљу, а затим опет крвнички шутира у стомак неколико пута. За то време, њен тренер стоји са стране, мирно посматра и не чини ништа да заустави насиље, док сниматељ виче оцу „Ало, ало“ да би га натерао да прекине.

Очевици су испричали да ово није први пут да отац брутално туче ћерку на тениским теренима, а клуб „Типсаревић“ га није никад пријавио, али се наводи да је „избачен са рениске академије Типсаревић јер је упао на терен и урлао на тренера“.