Прочитај ми чланак

Кфор стигао на Јариње и Брњак, Росу пакује опрему у џипове (ВИДЕО)

0

Војници Кфора су стигли на Јариње. Очекује се повлачење механизације помоћу које су Срби направили блокаду, док припадници Росу пакује опрему у џипове.

Окупљени народ такође полако се припрема за одлазак са Јариња, пакују своје ствари, а према постигнутом договору у Бриселу, војници Кфора ће ту остати две недеље.

Слична је ситуација и на административном прелазу Брњак, где су такође пристигли војници Кфора.
Градоначелник северне Косовске Митровице Милан Радојевић изјавио је јутрос да су у складу са договором који је постигнут у Бриселу „почели са ослобађањем једне коловозне траке како би јединица Кфора могле да прођу и заузму положај“ на прелазима Јариње и Брњак.

Како наводи Радојевић, припадници Росу би након тога требало да се повуку.
„Видите и сами велики број припадника Кфора, очекујемо да све прође мирно и у складу са договором и без икаквих проблема“, рекао је Радојевић.

Од понедељка на административним прелазима за возила ће бити успостављен режим са „стикерима“ до коначног решења регистарских таблица.

Као последња тачка договора, предвиђа се формирање радне групе која ће радити на трајном решењу за регистарске таблице по стандардима и праксама ЕУ, пренео је Косово онлајн.
Повлачење специјалних полицијских снага и барикада требало би да се заврши најкасније до 16.00 сати.