КАРАНТИН У МОРОВИЋУ: Без топле воде и струје, температура пада испод нуле (ФОТО)

0

Редакцији Србин.инфо јављају се читаоци који шаљу фотографије из карантина у Моровићу, узнемирени су чињеницом да, осим што нема струје и топле воде, у кампу нема ни лекара, ни лекова, ни услова за основну хигијену како тврде.

ФОТО: Читалац Србин.инфо

 

Двадесетпетогодишњи Милорад Дебељак, који је јуче из Аустрије кренуо у родно Краљево, од јутрос је заглављен у пограничном карантину у Моровићу где, како каже за Нова.рс, нама струје, топле воде, ни основних хигијенских услова.

ФОТО: Читалац Србин.инфо

Према Милорадовим речима, он је у Аустрији радио сезонски посао као кувар, због чега није могао тамо да остане и након што је зимска сезона завршена, објекат у ком је радио затворен, а он остао без смештаја.

Када је стигао на гранични прелаз између Хрватске у Србије, како каже, полиција му је понудила две опције, да се врати одакле је дошао, или да буде смештен у карантин.

ФОТО: Читалац Србин.инфо

“Писало је да ко нема пребивалиште у Србији и ко има симптоме остаје овде. Међутим, нити ико од нас има симптоме, а колико знам, велика већина има пребивалиште у Србији. Стварно не знам шта се дешава. Не знамо колико ћемо да будемо овде, нико нам се не обраћа, ништа се не зна”, каже Милорад за Нова.рс

Он процењује да у кампу тренутно има око 80 људи, који већи део времена проводе напољу, док су им услови у шаторима јако лоши.

ФОТО: Читалац Србин.инфо

“Шатори су катастрофа, то дува на све стране, имамо по ћебе. Не знамо шта ће да буде ноћас, како ће да буде, сва срећа па је тренутно лепо време”, објашњава он узнемирено и извињава се што је био недоступан кад смо га први пут позвали.

“Морам да држим телефон често угашен како би сачувао што више батерију. Јер нема струје, услови за живот су минимални. Имамо да једемо, имамо да пијемо воду”, каже овај двадесетпетогодишњак.

Како каже, у кампу је немогуће придржавати се општих мера прописаних ради сузбијања коронавируса.

“Од пет кревета, колико имамо у шатору, два су спојена, остала три су на пола метра раздаљине. У почетку није било ни сапуна, међутим, данас сам открио да имамо два која делимо нас 80”, каже он.

Милорад тврди да осим струје, у кампу нема ни топле воде, ка и да још увек не могу да се окупају.

“Не знам шта се дешава, греју ваљда воду у некој цистерни… Сви су нервозни, сви су под стресом, батерије немамо где да напунимо па нећемо моћи ни да се јављамо породицама”, завршава он разговор.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!