Прочитај ми чланак

КАО ЧЕРНОБИЉ: Црна прашина од челика прекрила Смедерево, угрожена цела Србија!

0

"Од када су Кинези преузели Железеру, имамо повећану производњу без еколошке заштите, што је проузроковало катастрофално загађење, не само у Смедереву и околини, већ и у Београду".

Ово за „СРБИН.инфо“ поручује Никола Коља Крстић из покрета „Тврђава“ и наглашава да се 30. јула ове године први пут десило да за једно вече цело Смедерево буде прекривено црном прашином, а да је то вече прашином био прекривен и Београд.

– Тог дана су обрађивали неквалитетну руду из Турске, која се расршује у десетинама километара у радијису. Људи су нам слали видео снимке дечијих соба, које су прекривене црном, масном прашином, која не може да се скине с прста.

Тужилаштво је морало да реагује, јер се убијају грађани Смедерева. Неко је дошао у нашу земљу да нам сипа челик на главу, а држава ништа не преузима да заштити свој народ. Невероватан је скок броја оболелих од канцера у местима око Смедерева.

Организовали смо протесте, а власт против нас води прљаву кампању да смо ми никакви насилници. За разлику од њих, боримо се не само за нашу децу, већ за сву децу.

Требало би све еколошке проблеме гледати једнако и заједни их решити – поручује Крстић.

Шта је још изјавио наш саговорник, погледајте и послушајте у емисији.