Прочитај ми чланак

Какво је ово временско лудило? Поново летње температуре, па нови ЛЕДЕНИ ТАЛАС…

0

Метеоролог РХМЗ Недељко Тодоровић открива да је вежбање најбоље против зиме, али и када нас може очекивати нови хладни талас!

– Београђане је јуче изненадио снег, када је за 10 сати пала температура, међутим, реч је о карактеристикама нашег времена у коме су сталне промене. Преко дана је највећа температура у Београду износила 20,7 а током ноћи је падао снег – наводи Недељко кога су новинари затекли како вежба у парку.

Што се тиче наредног периода, очекује нас поново веома топло време за ово доба године, али се не искључује могућност новог снега у марту. Прве прилике за то су већ почетком месеца.

– Наредних дана још топлије, од суботе до четвртка натпросечно топло са темепературама изнад 15, понегде чак и 18 степени, уз повремену кишу. Прво наредно захлађење са могућим снегом нас очекује 5. или 6. марта – открива Тодоровић.

Метеоролог РХМЗ је додао да што се тиче марта, пред нама је топлије време, али са могућим кратким епизодама снега у трајању од дан-два оваквог времена, „колико да забели“, закључује Тодоровић.