КАКАВ ГЕНИЈЕ!? Вучић зна тачно колико ће бити оболелих у Србији

0

Цео свет је у паници око коронавируса. Светска здравствена организација, владе највећих и најмоћнијих држава света раде прорачуне колико ће људи оболети, убрзано се ради на производњи вакцине... И нико на кугли земаљској не зна колико ће људи оболети. Да ли је баш тако?

Ипак, има један човек који зна? И то тачно у број. Он се зове Александар Вучич и председник је Србије.

Тачно у број је рекао. У Србији ће бити до десет оболелих!

– Нисмо жариште кризе. Код нас и ако се буде повећавао број, то ће по један, два, три, пет, десет, а не по стотине и хиљаде као што је случај у Кини, Италији, Јапану или Јужној Кореји – рекао је Вучић.

Истина, није рекао колико ће бити болесних у свету, али кад зна за Србију, сигурно би могао и то да израчуна. Као што би министар здравља Златибор Лончар, како је истакао, могао да направи вакцину ако буде баш требало. А пошто не треба, шта ће нам за десет оболелих, онда ипак неће.

Док се наши државни челници завитлавају са короном, док причају о ракији и шопингу у Милану, свет се бори свим снагама. Светска банка је одвојила 12 милијарди долара за ту борбу. Они који вирус нису озбиљно схватили, доживели су експлозију заражених. Најугроженији је Иран где ће до краја месеца бити заражено 30 до 40 одсто становника Техерана, који броји 12 милиона људи.

– Становништво Техерана масовно тражи помоћ у болницама у жељи да се тестира на коронавирус. Према нашим проценама, у Техерану би до 20. марта могло да буде заражено чак 30 или 40 одсто становника – рекао је Масуд Мардани, члан Иранског одбора за грип.

То значи да би у Ирану око четири и пет милиона грађана могло да буде на удару вируса „Цовид-19“.

Кад човек све ово погледа и прочита, чује изјаве Вучића и Лончара, остаје нам само да се питамо – шта смо ми Срби богу згрешили…?

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!