Кад је спасавао из поплава – херој, кад води народне патроле – фашиста! (фото)

0

Како функционише режимска пропаганда можда се и најбоље види на примеру Дамњана Кнежевића, вође иницијативе "Нема предаје Косова и Метохије".

Младић који је ових дана мета правог медијског линча због тога што је организовао народне патроле са циљем да мигранте упозна са законима државе Србије и да допринесе како безбедности миграната, тако и безбедности грађана Србије и њихове имовине, проглашаван је за „фашисту, екстремисту, вођу кукастих патрола (термин Дојче велеа)“…
 

То, додуше, и не треба да чуди ако се у обзир узме чињеница да председник Александар Вучић свакога ко се противи његовој мигрантској политици назива „прљави фашиста“. Човек би могао да помисли да Вучић реагује овако као ошурен, јер му неко рушењем мигрнтске политике избија паре из џепа…

Исти тај Дамњан Кнежевић је 2014. године учествовао у спасавању грађана Обреновца од катастрофалних поплава, па је и у режимским медијима био представљен као херој. Чак је и „Блиц“ објавио његову фотографију како чамцем одвози грађане из угроженог подручја, да би пет година касније, на насловној страни окарактерисао као „есктремисту који угрожава мигранте у Београду“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!