Јовановић: Хитно прогласити ванредну ситуацију у Београду због вируса корона

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић позвао је данас градоначелника Зорана Радојичића да одмах прогласи ванредну ситуацију због вируса корона.

„Посебно је забрињавајуће што је званично први човек заражен у Београду већ недељу дана осећао симптоме и био у контакту са другим људима“, рекао је Јовановић, који је и потпредседник Народне странке.

FOTO: TWITTER

Он је рекао да Одборничка група СЗС поново тражи од републичке и градске власти да због вируса корона откажу све манифестације у затвореним просторима у Београду.

„Апелујем на све суградјане да прате препоруке Светске здравствене организације, пошто се градски штаб за ванредне ситуације и даље не састаје, а морао би да буде у сталном заседању“, навео је Јовановић.

Јовановић је упозорио Београдјане да избегавају путовања у регионе у којима су жаришта вируса корона.

Шеф одборничке групе СЗС је подсетио да је Светска здравствена организација као главне савете објавила редовно прање руку и избегавање контаката са људима који кашљу и кијају, а саветовала је и бесконтакно плаћање картицама уместо новчаницама.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!