Још пет заражених коронавирусом у Србији, укупно 46

0

У Србији је до 20 часова 14. марта регистровано укупно 46 потврђених случајева коронавируса, што је петоро више него јутрос у осам сати.

Од последњег извештаја до 20 часова, тестирано је 12 узорака особа од којих je пет позитивних и седам негативних на нови коронавирус.

Mинистар здравља Златибор Лончар најавио је да ће ускоро у Србију доћи експерти из Кине који ће помоћи у борби против коронавируса.

„У најужем смо контакту са представницима кинеских власти. Очекујемо да њихови експерти у најскорије време дођу у Србију“, рекао је Лончар и додао да се ради о стручњацима који имају пуно искуства у борби са коронавирусом.

Министар Лончар позвао је све грађане да пријаве злоупотребе у којима појединци покушавају да зараде на ситуацији у вези са коронавирусом.

„Молићу министра Љајића да од сутра отвори линије на које би се то пријављивало и да формира мобилне тимове инспекције који ће ићи на лице места и контролисати злоупотребе“, рекао је Лончар.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!