Прочитај ми чланак

ЈЕДИНО ВУК НИЈЕ РАЗУМЕО ДАНИЛА: Ево шта би му отац да је жив рекао о СРПСТВУ

0

Славни глумац био је велики Србин

Вук Лазовић, рукометаш репрензентације Црне Горе, која је скандалозно славила после победе над репрезентацијом Србије зеленом, фаштистичком заставом, поделио је на Инстаграму речи његових фанова како би његов отац Данило Лазовић био поносан, а ујак још поноснији.

– У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаци. Фала ти, ђерићу, што си уз браћу. Отац ти је пошао поносан на тебе, а ујак би ти данас још поноснији био – пише на налогу који се представља као монтенегро_цт, а пренео црногорски репрезентативац Лазовић.

Међутим, отац рукометаша, покојни глумац Данило Лазовић био је велики Србин, бранио је српство, а ево како је говорио о Србима, српској вери и зашто је тешко бити Србин –

Браћо и сестре у Христу Богу, зашто је тешко бити Србин? Него, шта је то српски национализам – то је рам у коме је икона Христова, то је дом у које је Христос домаћин, то је брак у којем је Христос благословитељ, то је село и град у којем је Христос начелник, то је држава у којој је Христотс цар, то је уметност у којем је Христос чаробност, то је школа у којој је то је Христос учитељ, то је црква у којој је Христос свештеник.

Шта је српски национализам, то је борба у којој је Христос војсковођа, то је стадање у којем је Христос главни страдалник, то је мука у којем се Христос мучи кроз невину децу којој је мрак хроистос једина свећа, то је робовање које је издржљиво само са крстом.

То је устанак против неправде, то је победа кроз певање Христос Воскресе, то је ткоиво историје српског народа коме је основа Христос, а фотка свеће, светитељи, јунака, мученици христови… То је молитва до послење сузе, то је жртвовање за Хрста, то је анђеоска верност у мраку Христа ради… А шта раде издајници… „, тако је говорио Данило, чуо га је свет, а да ли га је чуо син?!

Подсетимо, Вук Лазовић је репрезентативац Црне Горе у рукомету, носи број осам, а после победе над Србијом славио је уз фашистичку, зелену, заборављајући да је његов покојни отац увек цитирао Његошев „Горски венац“ и јавно се гнушао црногорске нације.