Прочитај ми чланак

ИСПОВЕСТ РУСА који се преселио из Лондона у Србију: Воли пребранац и ракију…

0

У ери у којој млади размишљају да напусте нашу земљу и своју срећу окушају на другом месту, лекцију им је одржао ни мање ни више него Рус. Глеб Филс (22) пре годину и по дана стигао је са својом породицом у нашу земљу, али није изабрао било какав посао нити је похрлио ка Београду, Новом Саду, Нишу...

Не. Глеб је одлучио да ће његов посао бити на селу. Сигурно да сте на друштвеним мрежама налетели на симпатичног момка, плавушана који чува овце и забавља се са њима, а узгед и живи од тога. У међувремену почео је да своје догодовштине дели на друштвеним мрежама, а људима се то толико свидело да је Глеб сада постао и инфлуенсер. Само његов профил на ТикТоку има више од 220.000 пратилаца.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Gleb (@glebfeels)


Открио је како је све почело, коју храну и пиће воли, које место му је омиљено у нашој земљи као и шта ће пожелети у Новој години, пише портал Лепоте Србије.

– Први пут сам дошао у Србију 2010. године, тада само као туриста. Прошло је доста времена, чак 10 година када сам коначно одлучио да се преселим овде из Лондона.

У времену када се многи хватају посла у информационим технологијама, млади Рус дошао је у Србију и одлучио да се бави сточарством и пољопривредом. У свом малом планинском рају има башту и пластеник, овце, патке, гуске… Многима то није било јасно, али нам је Глеб све објаснио.

– Заправо, за то су заслужни, пре свих, моји родитељи. Они су пољопривредници, тако да сам ја ту као њихова испомоћ. Поред тога сам и преводилац. Сада, од како сам у Србији, слободно могу рећи да сам постао инфлуенсер.

На питање какву храну воли, и које су биле прве речи које је научио он каже:

– Искрено, не сећам се која је била прва реч коју сам научио на српском, али могу рећи да јако волим две речи, а то су „човече“ и „овај“ (смех). Што се тиче хране, обожавам много тога, а ако морам да издвојим то би онда били пребранац, купус салата, роштиљ… Од пића волим ракију.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Gleb (@glebfeels)

Глеб има и поруку за младе који желе да напусте Србију.

– Мислим да је то у реду. Уколико неко мисли да треба да иде, то је његова одлука и сасвим је у реду пробати нешто ново. Ја сам на сличан начин дошао у Србију и волим је јер је другачија, доста се разликује у односу на Русију и Енглеску где сам живео. Људи су доста дружељубивији, пријатни и топли овде у Србији.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Gleb (@glebfeels)

У претходних неколико година Рус је посетио велики број градова и познатих туристичких локација у Србији, али посебно истиче један град на северу Србије.

– Морам да издвојим Нови Сад. Уживао сам у свом боравку у том граду. Лепи хотели, много локалитета, музеја… Посебно ми се свидела Петроварадинска тврђава. Поред тога обишао сам још много места у Србији. Голубац је јако леп и мислим да има најлепшу тврђаву у читавој земљи.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Gleb (@glebfeels)

Ближи се Нова година, а као и сви, тако и Глеб има жеље за које би волео да му се испуне у 2023. години.

– Ако бих нешто пожелео у Новој години, то је да научим перфектно да говорим српски језик, да пронађем још новим пријатеља и да пронађем пројекте на којима ћу радити. Свакако да видим себе у Србији у будућности, тако да не размишљам о одласку. Свиђа ми се овде.