Прочитај ми чланак

Исписао графите о Сребреници на својој кући, па лагао пред камерама (ВИДЕО)

0

Мушкарац који је пријавио исписивање увредљивих графита који величају злочин у Сребреници је аутор тих графита, пишу медији.

А. П. је почетком седмице исписао графите на пет аутомобила и неколико породичних кућа Бошњака у насељу Крупа у општиини Горњи Вакуф – Ускопље. Након кратке истраге, утврђено је да је он сам починилац, јавили су јутрос медији из региона.

Према незваничним информацијама, А. П. је у целости признао извршење кривичног дела, а пронађени су и материјални докази

Полицијски службеници МУП-а СБК, у сарадњи са полицијским службеницима Федералне управе полиције, радећи на откривању извршилаца пријављеног кривичног дела, дошли су до сазнања да је у питању лажно пријављивање у вези са наведеним кривичним делом.

Како пише у саопштењу МУП-а, опсежним радњама на терену дошло се до материјалних доказа као и признања оштећеног лица А. П. (1987) да је он починио радње које су окарактерисане као дело изазивање националне, расне и верске мржње, раздора или нетрпељивости.

Незванично, у питању је Адис Поквић, који је сам на кући своје породице, као и на аутомобилима, исписао увредљиве графите, као и бројне друге претеће поруке.

Извршење кривичног дела, како незванично сазнаје Федерална.ба, Поквић је у целости признао, а пронађени су и материјални докази.

Поквићу ће се на терет ставити и лажно пријављивање за које је запрећена казна до шест месеци затвора, а очекује се, без обзира на то што је сам исписао графите, да ће одговарати и за кривично дело изазивање међунационалне нетрпељивости за које је прописана петогодишња затворска казна.

Овај инцидент изазвао је велику пажњу и осуду јавности.

Након што је информација објављена у медијима, реаговали су домаћи званичници и међународне организације у БиХ.

Поквић је, иначе, медијима давао изјаве након овог инцидента, наводећи да су натписи „катастрофални и кукавички“.

„Јутрос долазим и будим се, проналазим то на аутима шарано и исписано. Кукавички, катастрофа“, казао је Адис.

Од 1:29 можете чути шта је рекао за локане медије након што су осванули графити:

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!