Прочитај ми чланак

И данас на снази четири упозорења РХМЗ-а: За викенд тропски дани…

0

Током суботе се локално очекују краткотрајне временске непогоде

Републички хидрометеорлошки завод издао је упозорења за подручје Србије и престонице на високе температуре, али и краткотрајне временске непогоде.

FOTO: Youtube

– Данас у целој землји, а сутра на истоку и југу веома топло са највишом температуром од 34 до 36 °C, у Београду данас око 35 °C – стоји у упозорењу РХМЗ-а на високе темепратуре.

Такође, најављене су и краткотрајне временске непогоде за суботу.

– Сутра се локално очекују краткотрајне временске непогоде: обилни плјускови са грмлјавином, град, јак и олујни западни и северозападни ветар.

Таксиста покосио дете (3) на Врачару: Брат и сестра излетели на улицу пред ауто
Слично упозорење и за Београд.

– Сутра су после подне и увече у појединим деловима града могуће краткотрајне временске непогоде: обилни плјускови са грмлјавином, град, јак и олујни западни и северозападни ветар – упозорава РХМЗ.

Такође, издато је и хидролошко упозорење.

– На Дунаву, као и на Сави код Сремске Митровице и Шапца водостаји ће се наредних дана кретати испод ниских пловидбених нивоа. На Јадру, Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици, Топлици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму).

Дуваће слаб и умерен, источни и југоисточни ветар.

Према изгледима времена за наредних седам дана, у суботу ће бити променљиво и нестабилно са пљусковима и грмљавином.

У кошавском подручју ујутру и пре подне дуваће умерен и јак југоисточни ветар, који ће од средине дана бити у појачању и скретању на западни и северозападни правац.

У недељу и понедељак биће свежије и ветровито уз умерен, повремено и јак северозападни ветар.