Прочитај ми чланак

Помоћ породици Раконица у школовању деце

0

Активиста хуманитарне организације Немањићи-Тићино посетио је породицу Раконица из Угљевика.

Самохрана мајка Жељка 1971 г. са четворо малолетне деце Маријана 17 г, Цвијета 15 г, Цвијетин 15 г и Радивоје 14 г живе у изнајмљеном стану у Угљевику. До скоро су живели у напуштеним баракама термо-електране у Угљевику, али у месецу новембру 2011. поново су постали избеглице, принудно су исељени. Немају никаква примања, чак ни дечији додатак, успевају да се прехране захваљујући пожртвованој мајци која се сналази и ради на надници.

Деца су лепо васпитана и одлични су ученици, посебно Маријана која би хтела да настави школовање али због финасијске ситуације неће бити у могућности. У предходним посетама смо обећали Жељки помоћ у школовању деце, што смо овом приликом и учинили. Наш активиста уручио је 100 евра Маријани за упис факултета у Тузли. Други члан наше организације, који жели да остане анониман, од месеца октобра помагаће породици, у школовању деце, месечно са 100 франака.

Надамо се да ће Маријана успешно завршити факултет и да ће Жељка успети да пронађе начин да и осталој деци обезбеди наставак школовања. Ако још неко жели да помогне овој породици преко нас или самостално нека нам се обрати.

Деца су наша будућност!

Хуманитарна организација Немањићи-Тићино