Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ШАРИЋ: Прву Европу су створили Срби и Словени, а не мигранти!

0

Интересантно је да се увијек краде српска и словенска повијест, а никад албанска. Можда зато што се из ње нема шта украсти.

Горан Шарић, историчар и теолог

Како New York Times и National Geographic од повијести праве порнографију, како краду Лепенски вир и зашто Ватикан, Британци и Амери Европу пуне мигрантима?

„Величанствено је стајати на Дунаву!“ (Magnum est stare in Danubii ripa) записао је Гај Плиније Цецилије Секунд, односно Плиније Млађи, римски конзул са краја 1. и почетка 2. вијека, син чувеног историчара Плинија Старијег. Иако је прошао пола римског царства дах му је застао на истом оном мјесту, гдје је 8 миленија раније почео освит људске цивилизације.

Сјетио сам се његових ријечи док сам стајао поред тврђаве Голубац. Овдје Дунав упорно пресјеца Карпате и твори највећу клисуру Европе. Овдје има другачију боју, широк је 4 километра и изгледа као неко море прошарано виревима и струјама. Ово мјесто било је дом наших далеких предака, првих људи у људској повијести који су одлучили живјети на једном мјесту. Ко су били ти људи?

Баш на дан кад сам се спремао на пут за Лепенски вир изашао је чланак New York Timesu „An Archaeological Puzzle on the Danube“ (Археолоска загонетка на Дунаву). Одушевило ме што Амери не само да знају за Дунав, него и за Дунавску цивилизацију, али одушевљење је трајало само док нисам почео читати чланак. Била је то она иста пропаганда коју Национална географија (у овом случају Национална порнографија) гура у теми својег посљедњег броја:

„Европљани који живе данас, у било којој земљи, разноврсна су мјешавина древних предака који потјечу из Африке, Блиског истока и руске степе. Доказују то археолошке рукотворине, анализа старих зуби и костију те лингвистика, но надасве доказује то ново подручје палеогенетике… (National Geographic, број 08.2019.)

Ништа од овог не важи за нас овдје на Балкану. Становништво старе Европе, оснивачи прве европске, а можда и свијетске цивилизације били су припадници кромањовске хаплогрупе И, која је у својој И2а верзија најдоминатнија овдје на Балкану до дана данашњег. Гене Кромањонца носи близу 50 посто свих Хрвата, Срба и Бошњака. Антрополошки се ради о типу Динарца. Археолози су открили управо овдје, на Дунаву најстарији сакралну архитектуру и монументалну структуру у људској повијести, која нема узора нигдје у тадашњем свијету. Док су други људи евентуално правили куглице од блата, Лепенац је имао фасцинантне камена скулптуре које су морале тим мигрантима са Блиског истока изгледати задивљујуће. Како су се тек дивили становницима Лепенског вира, кад је просјечан мигрант био нижи од метар и педесет, а у Лепенском виру је нађен скелет 2.03 метра дужине.

National Geographic даље пише:

„Данас се чини јасним да су три главна кретања људи обликовала ток европске праисторије. Имигранти су донијели умјетност и музику, земљорадњу и градове, припитомљене коње и котач. Увели су индоевропске језике који се данас говоре на већини континента. Посљедњи велики придоноситељи у генску структуру западне и средишње Еуропе стигли су из руске степе док се градио Стонехенге, прије отприлике 5000 година.“

И умјетност и музика и пољопривреда и коњ и градови и котач, све то постоји прије на Балкану него на Блиском истоку. У Ромуалдовој пећини у Истри откривене су слике старе преко 30.000 година. Прва фрула на свијету нађена је у Церкну у Словенији, стара је 55 000 година, а израђена каменим оруђем у кости младог јамског медвједа. Први котач (точак) са осовином ископан је код Љубљане. Коњи су овдје присутни већ у вријеме Лепенског вира, а само насеље Лепенски вир има и елементе града, са тргом у средини. Винча је била мегаполис и метропола каква тада није постојала нигдје у свијету. New York оног времена. Мигранти са Блиског истока долазе у Европу тек у развијеној фази Винцанчке цивилизације, а преци данашњих западњака проваљују у Винчу и уништавају је тек прије 4500 година, хиљадама година након настака цивилизације на Дунаву.

Па коме се онда данас чини да су мигранти створили прву Европу? Ватикану, Лондону и Вашингтону. Сваки од та три глобалистичка центра моћи има своје разлоге да му се тако чини. Ако те елите не воле ни своје властите сународњаке, зашто су толико осјећајни према мигрантима? Довођење миграната дио је Сорошеве мулти-култи идеологије у склопу брисања националног идентитета суверених држава и стварања једне глобалистичке наднационалне супердржаве. Британци мигранте могу употријебити као топовско месо у неким новим походима на Русију о којима сањају, јер су то млади и потентни мушкарци, за разлику од јалових западњака. Ватикан је свијестан да на западу хиљаде људи годишње напушта Католичку цркву. Ако у Европу дође сто хиљада муслимана са Блиског истока, за њима долази још неколико стотина хиљада људи из субсахарске Африке.

Међу становницима субсахарске Африке има доста католика, а пракса показује да многи од њих иако рођени у исламу лако прелазе у католицизам. За Ватикан је боље 300 000 мигранта од којих су бар трећина католици, него модрени Аустријанци или Французи који у цркву ни не улазе.

У те сврхе измишља се прича о мигрантима који су створили Европу, иако је човјек Лепенског вира хомо сапиенс који у Европи живи не како сам и ја некад говорио 40 000 година, већ више од 200 000 година, према најновијим истраживањима објављеном у Натуреу, Катерине Харвати са универзитета у Туебингену. Она је у Грчкој пронашла лобању хомо сапиенса стару 210 000 година. Лепенац је класични хомо сапиенс са мезокефалном лубањом (лубања умјерене величине), која је карактеристична за прастаре становнике Европе кроз цијело камено доба.

До душе, има мало избачено чело, што указује на мјешање са Неандертацем, који је исто аутохтони становник Европе, чије гене данас носе само и једино Европљани. Према томе, Европа није рођена у мигрантским камповима, него на Балкану, потомци тих праевропљана су Срби, Хрвати и остали Словени, а мигранти нису створили ту цивилизацију, него ју је дио миграната уништио (преци данашњих западњака који су провалили у Винчу из јужних руских степа). Интересантно је да се увијек краде српска и словенска повијест, а никад албанска. Можда зато што се из ње нема шта украсти.

Гледајући скелете из Лепенског вира остао сам задивљен грациозношћу тих људи, који миленијима касније достојанствено спавају и сањају свој сан. Чак и онако погрбљен, постављен у лежећи полозај, види се даје покојник био висок барем 1.85 м. Срби, Хрвати, Херцеговци и Црногорци су и данас највиши људи свијета. Мигранти са Блиског истока још увијек нису достигли висну Лепенца. Није ли управо висина наших предака из Лепенског вира и Винче извор легенди разних западноевропских и блискоисточних народа о боговима или дивовима који су им даровали цивилизацију?