Прочитај ми чланак

Хитно упозорење РХМЗ за ово подручје: Интензивни пљускови у наредних сат времена

0

Републички хидрометеоролошки завод управо је избацио хитно упозорење за северну Бачку на интензивне пљускове и велику количину падавина.

„У наредних сат времена на подручју северне Бачке (у околини Бачке Тополе) очекују се интензивни пљускови са грмљавином и још нових 10 до 15 мм падавина“, објавио је РХМЗ у 9 сати на свом сајту.
Временска прогноза Фото:хидмет.гов.рс

Претходно је најављено да ће се облачност са подручја Бачке, Срема, западне и југозападне Србије премештаће се ка истоку условљавајући кишу и пљускове са грмљавином, а локално и појачан ветар и већу количину падавина од 10 до 20мм за кратко време.

„Такође, на подручју источне Србије, Браничевског округа и југа Баната и у наредна два сата очекује се изолована појава пљускова са грмљавином. На подручју Београда у наредна два сата киша и пљускови са грмљавином“, најављено је у 7.30.

Данас ће бити свежије у односу на претходни период са локалним пљусковима и грмљавином, који ће после подне и увече у централној, јужној и источној Србији понегде бити и интензивнији уз појаву града и олујног ветра у зони пљускова.

РХМЗ

За целу Србију на снази је упозорење на временске непогоде.

РХМЗ

„Пљускови и грмљавина који се данас (29.08.) очекују у Србији локално ће бити интензивнији (од 20 до 40 мм за кратко време) уз град и олујни ветар са већом вероватноћом појаве у јужним, централним и источним крајевима земље после подне и увече.Пљускови и грмљавина који се данас (29.08.) очекују у Србији локално ће бити интензивнији (од 20 до 40 мм за кратко време) уз град и олујни ветар са већом вероватноћом појаве у јужним, централним и источним крајевима земље после подне и увече“, истиче РХМЗ.