Прочитај ми чланак

Хитно упозорење РХМЗ: Стижу падавине као за месец дана

0

Републички хидрометеоролошки завод издао је јутрос хитно упозорење.

На подручу Бачке и Срема у наредна два сата са кишом и пљусковима са грмљавином. Местимично се очекују и обилније падавине са количином од 20 до 40 мм, локално и више, за кратак временски период, кажу из РХМЗ.

Иначе, та количина кише обично је месечни просек падавина за поједине месеце, рецимо, јул. Што се тиче августа, у питању је скоро дупло већа колична падавина у односу на цео месец.

РХМЗ упозорава и да ће у наредна два сата на подручју Војводине, Тимочке крајине, као и на западу и југозападу земље, бити местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Најнижа температура данас биће од 16 до 20 степени Целзијуса, највиша 23 до 27. Ветар ће бити слаб до умерен западни и северозападни.

У Београду ће бити облачно и свежије са кишом, пљусковима и грмљавином повремено. Температура ће бити од око 19 до око 25 степени Целзијуса. Ветар ће бити слаб и умерен западни и северозападни.

Реуматски болови, поспаност и главоболја су могуће метеоропатске реакције, а посебна опрезност саветује се особама са дисајним и срчаним проблемима.

Препоручује се повећана концентрација свих учесника у саобраћају.