Хитна помоћ непокретну баку (70) оставила на улици где је провела ноћ (ФОТО)

0

Након што је отпуштена из болнице а рођени брат није хтео да је прими у кућу, Хитна помоћ је јуче око 16 часова баку од око 70ак година оставила на улици, где је провела ноћ, сведоче за Данас комшије.

„Мислим да бака и њена ћерка немају кров над главом и онда су дошле код бакиног брата који живи овде у насељу. Он није хтео да их прими у кућу, и хитна помоћ их је тако оставила на улици“, рекла је за Данас грађанка која живи у близини и баку обилази.

Према њеним речима, пошто их је Хитна помоћ довезла на адресу коју су рекле, а уз бакину отпусну листу из КБЦ Земун, они су само отишли и оставили их уз образложење да су они своје обавили. Жена је остала да лежи у Голубиначкој улици на Новом Београду.

„Звали смо и полицију, били су више пута али ја не могу да вам кажем шта су рекли, јер нисам била ту у том тренутку. Углавном чујем да су се правдали да ни они нису надлежни. Комшија је добио батине, тукли су га јер је апеловао на њих да одведу жену. Апелује се да се старији склоне а жена лежи на улици. Ако је полицијски час, ухапсите је, бар ће јој у ћелији бити топлије“, објаснила је дешавања од јуче.

Забринути суграђани су контактирали прихватилишта, која су одбила да приме жену уз образложење да су пребукирани и да у овој ситуацији нема шансе да примају људе. Звали су и Хитну помоћ која је поново изашла, а и полицију, међутим бака је ноћ провела на улици.

Још један комшија каже да је јутрос око 7 сати када је ишао на посао приметио да је бака још била на улици, али јој је неко донео душек на којем сада лежи. Данасу је речено да је последњи пут на улици са ћерком виђена око 12 сати, а за сада није познато да ли се неко побринуо за баку.

У полицији нам је потврђено да су упознати са случајем, али, нису желели да званично о томе говоре

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!