Прочитај ми чланак

ХИТ ВИДЕО Весићево луксузно „Око соколово“ ухваћено непрописно паркирано

0

Аутомобил система "Око соколово", који је најављен као нови начин борбе власти Београда против непрописног паркирања, снимљен је неколико дана после почетка рада и то управо непрописно паркиран. Како је објавила организација "Не давимо Београд, грађани су својим фотоапаратима ухватили једно "Око соколово" у кршењу прописа.

“Скупоцено возило комуналне милиције #ОкоСоколово првих дана свог рада се користи да крши прописе и да се паркира непрописно. Хвала добрим људима који нам шаљу снимке бесмисла у који нас је увукла корумпирана и неспособна градска власт”, објавила је организација “Не давимо Београд” на свом твитер налогу.

Нови систем за контролу паркирања “Око соколово” представљен је у понедељак. Возила београдске комуналне полиције опремљена новим системом ове недеље ће само снимати, док би следеће требало да шаљу опомене, а од 10. августа и казне због непрописног паркирања.

Планирано је да 18 возила, опремљених системом за надгледање паркирања “Око соколово”, надгледа више од 90 београдских улица.

Систем електронске контроле непрописног паркирања, под називом “Око сколово”, подразумева коришћење специјално опремљених возила марке “Ранге Ровер”, а њихову употребу заменик градоначелника Горан Весић, образложио је потребом да комунални полицајци покажу “ауторитет државе”.

Како је објавила Нова.рс, јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова “Ранге Ровер”, расписана је са циљем како би посао добила фирма “Бритисх Моторс”, чији је власник члан Главног одбора Српске напредне странке, Остоја Мијаиловић.