ХЕРОЈ СА ПАШТРИКА Веселин Узелац: Од државе Србије не могу да добијем ни штаке!

0

Међу војним херојима и ратним ветеранима који даноноћно протестују испред Председништва (радно место Александра Вучића) је и Веселин Узелац. Херој са Паштрика и стопостотни ратни инвалид из Суботице. Изгубио је младост у паклу на Паштрику, изгубио је здравље, а од државе Србије због које је инвалид, ни штаке не може да добије.

– Противуставно су свим мојим ратним друговима, војним инвалидима и мени, од прошле године (2018.) смањена примања око 10 одсто. Дакле, није само реч о новцу, већ је то урађено и против Устава Србије – каже ексклузивно за Србин.инфо Веселин Узелац.

 

Ратни херој и инвалид објашњава како им обрачувају промања:

„Раније је била основица за израчунавања наших примања просечан доходак из прошлог месеца, а то су изменили и сада је то просечан лични доходак из прошле године. А, како је прошле године лични доходак био за десет одсто мањи него прошлог месеца, ја овог месеца добијам умањену пензију у односу на пензију која ми по старом Закону припада.

Ипак, највише га боли што ратни хероји и ветерани имају проблем да се лече у Србији и то је уз мала примања, најважнији разлог њиховог протеста, који упорно игноришу режимски медији, Влада и Александар Вучић.

“ Није у реду да ја тражим да добијем штаке и да их не добијем, јер оне нису стављене у Правилник за доделу помоћних реквизита ратним војним ветеранима?! И већ годинама нико из власти не жели да их стави у поменути Правилнику”, видно је због тога повређен Веселин Узелац.

Како и не би био повређен, ногу је изгубио бранећи државу. Државу, која за њега и његове ратне другове инвалиде, данас не може ни штаке да обезбеди… Важније је издвојити за фонтане, јарболе, кич новогодишње украсе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!