ХАПШЕЊЕ САМО ЗА МЕДИЈЕ: Директор Дајрект медије већ пуштен на слободу

Адвокат "Дајрект медије" Зденко Томановић каже да је директор те компаније Јован Стојановић, након саслушања, пуштен из притвора и да ће се, уколико поступак буде настављен, бранити са слободе.

Полиција је ухапсила директора „Дајрект медије“ и два запослена у служби маркетинга РТС-а због сумње да су злоупотребили положај и оштетили јавни сервис и грађане Србије за 688 милиона динара, саопштио је министар полиције Небојша Стефановић.

Фото: Ammentorp Photography / Alamy/Alamy

Бивши власник „Дајрект медије“ Драган Ђилас тврди да је хапшење уследило по налогу председника Србије Александра Вучића и да га не би чудило и да он буде следећи на списку. Јавност је о свему прво обавестила потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић.

„Хапшење директора ‘Дајрект медија’ Јована Стојановића и подношење кривичне пријаве против бивше директорке Јадранке Дринић и то на преко 150 страница, колико има кривична пријава, је неуспешан покушај да се тужилаштво гурне у политички маркетинг против Драгана Ђиласа. Све до почетка кампање против Ђиласа, нико никада, ниједан државни орган, укључујући државног ревизора, ниједан орган управе, ни ‘Дајрект медије’, ни РТС-а, ниједна влада, нико никада није тврдио да постоји штета у пословању између ‘Дајрект медије’ и РТС-а. То је први пут наша политичка елита, и то пре свега извршна власт, изјавила у оквиру кампање против Драгана Ђиласа“, казао је Томановић за Н1.

Томановић је рекао да је специјални тужилац, након саслушања укинуо решење о задржавању Стојановића.

„Након саслушања, специјални тужилац не само да је одбио захтев да притвори ове људе, већ је врло брзо укинуо решење о задржавању садашњег директора ‘Дајрект медија’, тако да ће се, уколико буде настављен поступак, он бранити са слободе“, казао је Томановић.

О кривичној пријави против бивше директорке „Дајрект медија“ Јадранке Дринић, Томановић каже: „Што се тиче потраге за Јадранком Дринић, то је апсолутно супротно закону и Уставу, јер се не може расписивати потерница против грађанина Србије који је уредно и у складу са законом, обавестио државу да је напустио пре неколико месеци, који је обавестио државу о новом месту боравка. И да би се то десило у складу са законом, мораће прво да наш надлежни државни орган преко надлежног министарства правде земље у којој се налази Дринић, да упути захтев са молбом да јој се уручи позоив, па ако се она не одазове позиву, може се расправљати о евентуалном расписивању потраге“, казао је Томановић.

Он напомиње да „Дринић нема никакав разлог да се не одазове позиву“.

„Осим једне политичке кампање која прикрива најважнију правно релевантну чињеницу, а то је да нема штете у пословању између ‘Дајрект медије’ и РТС-а“, изјавио је Томановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!