Прочитај ми чланак

Хаос на ауто-путу „Милош Велики“; нестварно дугачке колоне

0

Током вечерњих сати на наплатној рампи у Прељини на ауто-путу Милош Велики дошло је до колапса у саобраћају.

„Ово је заиста колапс, очекивали смо гужве али не баш у оволикој мери. Дефинитивно је да све док се не продужи деоница аутопута треба да будемо спремни да ће нам пут око Чачка потрајати скоро као пут од Београда до Прељине. Након што изађемо са наплатне рампе, колапс је често и на обилазници. Тек након што се прође Овчар Бања можемо да се надамо нормалној вожњи“, рекао је Ненад Симић из Београда.

© CC0 / Pixabay

Крај мука како за возаче, тако и за мештане Прељине очекује се да завршетком деонице аутопута од Прељине до Пожеге која се очекује у наредном периоду.

Возачи су раније данас позвани и на додатан опрез јер се саобрћај из правца Ужица ка Златибору на појединим деоницама одвија отежано.

„Регистрована је појава неколико мањих одрона и зато апелујемо на возаче да прилагоде своју вожњу како не би дошло до инцидената у саобраћају, нарочито кад је појачан интензитет возила и гужве су на коловозу „, кажу у ЈП Путеви Ужице.

Километарске колоне возила не би требало да чуде јер су скоро сви смештајни капацитети на планинама Западне Србије већ пуни и тражи се место више.