Хајка на српске туристе на Халкидикију: „Неко ће морати да их пријави“

0

Да ли оправдавате овакав потез?

Фотографија која је изазвала праву бујицу коментара на групи ГРЧКА – група за туристе приказује шта раде туристи, већином српски у познатом летовалишту Полихроно на Халкидикију.

foto: facebook/GRČKA – grupa za turiste

Наиме, фотографија која је усликана ноћу приказује простирке и пешкире у јавном делу плаже који су остављени преко ноћи како им нико ујутру не би заузео место.

Туристи су оставили камење на пешкирима и простиркама како не би одлетели, и тако себи обезбедили место рано ујутру када дођу на плажу.

Док је резервација на јавном делу плаже у Хрватској, на пример, забрањена, па ће тако пешкири завршити у канти за смеће, у Грчкој то није случај и то се, очигледно и даље користи.

-Ја бих звао комуналну полицију лепо, зове се Димотики астиномиа и чекао, ко хоће место на плажи нек устане рано као и остали и искрено да вам кажем брига ме што долазите на 15 или годину дана, сви имамо иста права – ни мање, ни више – гласио је један коментар.

-Ал’ би то летело све у канте – био је још један од коментара.

Међутим, било је и оних који су овакву праксу подржавали.

-Свима којима сметају дотични пензионери уместо што их критикују нека им се придруже. Можда вам буде забавно. Очигледно да вам је досадно и да немате преча посла него да пратите и сликате те људе. Никад се не зна.

-Страшно. Пишете негативне коментаре о тим људима, а да не знате ни ко су. А и да јесу свако има бар једног пензионера у кући која га издржава или од кога има користи. Наравно, то нико не би сада признао.

А онда је дошао на ред коментар који, можда најреалније сагледава ситуацију.

-Нису они криви цео живот чекају нешто. Прешло у навику. Да ваља, не ваља. Да те одмах подсети на ову нашу постојбину, подсети те. Да ти се смучи, смучи ти се. Да смо сви криви, о да и те како.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!