ГРИП разорио плућа младића из Крагујевца за 24 сата: Хирург објавио снимке (ФОТО)

0

Владимир Ђорђевић из Крагујевца објавио је фотографију плућа преминулог пацијента и АПЕЛОВАО на грађане да се не лече "ракијом и белим луком". Очигледно је алудирао на Александра Вучића и проф. др Бранимир Нестеровића, начелника пулмологије у Тиршовој, који су у званичном обраћању српској јавности исмевали "најсмешнији вирус на свету" и предлагали шопинг у Милану и ракију.

У крагујевачком Клиничком центру у недељу је од сезонског грипа преминуо 25-годишњи пацијент из Крагујевца.

Генерални директор КЦ проф. др Предраг Саздановић је потврдио за медије да је пацијент имао атипичне симптоме у односу на корона вирус.

– Реч је Инфлуенци А, сезонском грипу. Имао је срчану слабост и слабост плућа. Он је 10 дана осећао слабост организма, ми смо у суботу инсистирали да он буде хоспитализован, на шта је пристао после подне. Пребачен је на коронарну јединицу и нажалост преминуо је – рекао је за медије директор Саздановић.

Хирург Владимир Ђорђевић из Крагујевца објавио је фотографију плућа преминулог пацијента са разликом од једног дана, како би указао на опасности вируса грипа и како би апеловао на грађане да се не лече „ракијом и белим луком“.

Иако још увек нису стигли резултати обдукције који ће потврдити да је у питању обичан вирус или галопирајући коронавирус, плућа пацијента су иста као код особа које су преминуле од корона вируса – тврди овај доктор и прилаже доказ.

– Нема шта да се објашњава, не могу овде да држим курс медицине. Разлика је толико упадљива, зато сам окачио као разгледницу посебно за оне што се лече ракијом и белим луком – написао је др Ђорђевић на Твитеру признавши да је можда направио пропуст што је тако нешто окачио, али евидентно из паметних и оправданих разлога.

Како и сам каже слика преминулих од грипа и од корона вируса је иста.

– Ради се о преминулом младићу (25) у недељу у Крагујевцу, наводно обичан грип. Сврха твита је да укаже зашто су на респиратору. И слепац види разлику, не требаш бити лекар. Исти болесник, разлика један дан – закључио је.

Проф. др Предраг Саздановић је додао да је „пацијент 1995. годиште и да је у неком периоду као возач ишао по ауто-делове у Словенију“. Саздановић наглашава да је Институт Торлак потврдио да је пацијент имао сезонски грип, Инфлуенцу А, као и да ће уследити обдукција преминулог.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!