Фриленсери подигли шаторе испред Скупштине, нема разилажења! (ВИДЕО)

0

Представници Удружења радника на интернету (фриленсери) поставили су два велика шатора испред Скупштине Србије и десетине малих и тако су блокирали једну траку Трга Николе Пашића.

Удружење је организовало протестно камповање и протест због незадовољства предложеним моделом опорезивања прихода који је изнела Влада Србије, а протестне активности, како су навели, трајаће до 10. априла.


На скупу је засада присутно стотинак грађана који постављају шаторе и полиција у цивилу, а протест је почео од 18 сати.

Саобраћај у другој траци ка Булевару Краља Александра још увек се одвија несметано.

Они су револтирани одлуком Владе Србије да усвоји решење за фриленсере, које сматрају неприхватљивим.

Удружење радника на интернету најавило је протест у четвртак 8. априла, са почетком у 11 сати испред Скупштине Србије, који је реакција то што је Влада усвојила решење за фриленсере, које сматрају неприхватљивим. Као увод у протест, незадовољни фриленсери су данас од 18 часова почели да се окупљају испред Скупштине и постављају шаторе за камповање.

“Очекујемо да на протест дође велики број фриленсера, али су нам се јављали и они који подржавају ‘Еколошки устанак’, па очекујемо и њих”, каже Катарина Павловић из Удружење радника на интернету каже за Нова.рс.

Објашњава да је за камповање, а након тога и за протест, организован аутобуски превоз из већих градова, као што су: Суботица, Нови Сад, Крагујевац, Краљево, Чачк, Ужице, Алексинац, Бор, Ниш.

Званични захтеви Удружења радника на интернету за сад остају исти и своде се на то да им се не наплаћује порез за пет година уназад, као и да каматне стопе за текуће дугове буду мање.

Подсећамо, два дана након што су представници Удружења радика на интернету 30. марта одбили предлог Владе и напустили преговоре, Влада је саставила нов предлог који је прихватило Удружења фриленсера и предузетника (УФПС).

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!