Прочитај ми чланак

Ево какав стан за 100.000 евра можете купити у Београду, Новом Саду, Нишу…

0

Цене некретнина “лудовале“ су већи део прошле године. У наредном периоду оне ће зависити од тога колико ће се Руса, који су до сада станове углавном само изнајмљивали, појавити на тржишту као купци. Преломан месец биће март, када онима који су у Србију дошли у првом налету истичу уговори о закупу.

Пре него што цене евентуално поново оду у небеса, на сајтовима за оглашавање смо проверили какав стан грађани сада могу да купе у највећим градовима у земљи – за 100.000 евра.

Београд

Главни град је традиционално најскупљи, па уколико неко жели стан у центру града, за 100.000 евра га тренутно, судећи по ономе што је оглашено, неће наћи.

За овај износ, грађани тренутно могу да купе, рецимо, стан у насељу Браће Јерковић. Овај стан је намештен, површине 45 квадрата, једноипособан, укњижен, а има етажно грејање.

Такође, за 100.000 евра може се купити и намештен двособан стан у Миријеву од 62 квадрата. Овај стан налази се у старијој згради, укњижен је, а грејање је централно. Власник је у овом случају понудио још једну корисну информацију – месечне режије за овај стан износе око 80 евра.

Међутим, на Бановом брду налази се намештен стан од чак 80 квадрата, кошта такође 100.000 евра, трособан је и то дуплекс, а грејање је централно. Међутим, мана код ове, рекло би се примамљиве понуде је то што не постоји податак о укњижености, а у обзир, како је наведено у огласу, долазе само кеш купци.

Нови Сад

Што се тиче другог највећег града у Србији, по цени од 100.000 евра може се купити, рецимо, намештен двоипособан стан од 51,5 квадрата у насељу Нова Детелинара, са централним грејањем.

Такође, за овај новац може се купити и намештен двоипособан стан од 48 квадрата у насељу Сателит. Стан се налази у старој згради, укњижен је, а грејање је централно.

За 100.000 евра у грађани могу да купе и стан од 53 квадрата у насељу Банатић, које се налази код Железничке станице у Новом Саду. Овај полунамештен стан има две собе, укњижен је, а грејање је централно.

Ниш

На Палилули у Нишу могуће је за 100.000 евра купити једноипособан стан од 53 квадрата. Реч је о новоградњи, а зграда има централно грејање. Стан је укњижен и комплетно намештен.

У Булевару Немањића, код тржног центра Делта Планет, за овај износ нуди се трособан стан у староградњи, површине 64 квадрата. Овај стан такође има централно грејање, али оно што прави проблем је то што још увек није укњижен.

У Нишу је такође за овај новац могуће наћи и стан код Ћеле куле површине чак 96 квадрата. Стан је трособан, али је грејање на струју, односно ТА пећ, па су месечне режије вероватно поприлично скупе.

Крагујевац

Међу ова четири града, Крагујевац има најсиромашнију понуду станова који коштају 100.000 евра.

Тако у овом граду за овај износ можете купити двособан стан површине 72 квадрата близу Великог парка, који се налази у новој згради. Стан је намештен, грејање је централно, али у огласу није наведена ниједна информација о томе да ли је стан укњижен.

У понуди је и стан на Вашаришту од 66 квадрата, такође у новоградњи. Грејање је на гас, стан је укњижен, али ненамештен. А у овом огласу је понуђено и паркинг место за додатних 3.000 евра.

Међутим, у овом насељу за 100.000 евра може да се нађе и четворособан намештен стан површине 130 квадрата, у новоградњи и са грејањем на струју. Оно што, додуше, некима може представљати проблем је то што се стан налази у поткровљу. Паркинг место је, у овом случају, укључено у цену.