ЕВО КАДА ЋЕ ПАСТИ ПРВИ СНЕГ У СРБИЈИ! Децембарске температуре ће вас ИЗНЕНАДИТИ

0

Ове јесен нас је частила пролећним температурама, а изгледа да ће се тако наставити и у децембру.

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), децембар ће бити благ са температурама нешто изнад просека за тај месец, а чини се да деца неће имати превише шансе за радовање снегу.

– У Србији се, према временској прогнози очекује децембар са средњом температуром ваздуха за око степен и по изнад вишегодишњег просека. Средња децембарска температура имаће вредности у интервалу од 0°Ц до 4°Ц, а у планинским пределима од -2°Ц до 0°Ц. Прогнозира се да ће средња максимална температура ваздуха у нижим пределима бити око 7 степени , а у планинским пределима 1,8°Ц – кажу из РХМЗ.

Јутра ће бити свакако хладнија од остатка дана, па се очекује појава мраза ујутру током већег дела децембра, како у градовима тако и на планинама. Ипак, када је у питању број ледених дана, следећег месеца ће их бити тек неколико. У нижим пределима од три до шест дана, а на планинама се очекују око две ледене недеље. Међутим, снег може већ крајем новембра да нас изненади.

– Појава снега се очекују већ овог месеца и то негде у периоду од 22. до 25. новембра. Али битно је напоменути, да је то само појава снега, не и снежног покривача. Могуће је да ћемо тада видети пахуље током ноћи или јутра, али до формирања снежног покривача у нижим пределима неће доћи – причају из РХМЗ.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!