Прочитај ми чланак

ЕВАКУАЦИЈА МИГРАНАТА ИЗ ПОТОПЉЕНОГ ПАРКА У ТОКУ: Ево шта ради Београђанин великог срца!

0
3

Фото: Небојша Мандић

БЕОГРАД – Један Београђанин (име познато редакцији) није желео да седи скрштених руку у топлом дому док мигранти кисну и смрзавају се у парку код аутобуске станице.

Наиме, он је организовао смештај и превоз на Дорћолу како би током хладних дана имали где да се склоне.

У изјави за портал Курира је рекао да не може да одаје локацију како не би имао некаквих проблема, али да је капацитет око 100 људи.

„Превозимо породице са децом пре свега. Само желимо да их сместимо на суво. Нисам ја тај који је обезбедио смештај, већ само помажем у организацији“, наводи племенити Београђанин.

Једини проблем који имају јесте у задобијању поверења миграната, али су до сада сместили око 50-60 људи.

Фото: Небојша Мандић

Фото: Небојша Мандић

Као и сваки прави племенити херој, желео је да остане аномиман и нагласио да жели акценат да буде на људима и солидарности.

Део парка су већ испразнили, а у смештају који су успели да обезбеде, моћи ће да остану по лошем времену и у наредним данима и недељама.

6666

Фото: Небојша Мандић

„Желим да нагласим и да је одзив људи који су хтели да помогну тако што су дошли са својим аутом заиста велики“, наводи Београђанин.

Док светски медији не престају да брује о српском полицајцу који загрљајем тешки сиријског дечака, Срби су поново показали да заиста имају велико срце и изузетну солидарност, као и жељу да помогну људима у невољи.

 

Kurir