Епидемиолог: Биће све теже, ова и следећа недеља кључне за Србију

0

Ова и следећа недеља биће веома тешке са знатно већим бројем оболелих и већим бројем умрлих, изјавио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић и нагласио да је потребна гвоздена дисциплина и поштовање свих прописаних мера.

Тиодоровић је на конференцији за новинаре рекао да сви морају да се понашају изузетно одговорно, не због тога што ће само пренети вирус на старије већ и што свако може да оболи.

Проф. др Братислав Тиодоровић

Он је позвао радно активно становништво на одговорност и да се на радном месту придржавају мера заштите и одржавају личну хигијену како не би угрозили себе и друге.

„Ако се будемо придржавали свега, очекујем да ћемо успети да што више спустимо експоненцијалну криву и развучемо дистрибуцију оболелих, а да око Ускрса имамо пик, што је могуће с обзиром на број грађана који је дошао из иностранства“, рекао је Тиодоровић на конференцији за новинаре о ситуацији са корона вирусом.

Он је нагласио да грађана који су се вратили из иностранства у Србију морају да поштују процедуре и да буду у карантину.

„У овом тренутку нам је потребна гвоздена дисциплина да бисмо издржали до краја априла или почетка маја када, надамо се, вирус неће издржати због топлог времена и високог ултравиолетног зрачења“, рекао је Тиодоровић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!