Прочитај ми чланак

Двери траже забрану приказивања Дизнијевог геј цртаног филма у Србији

0

Покрет Двери је тражио да се у Србији забрани приказивање најновијег дугометражног цртаног филма “Чудесни свет” (Strange World) компаније Дизни јер то остварење “деци намеће агресивну идеологију хомосексуализма”.

Двери су у саопштењу подржале одлуку Културног центра у Новом Пазару да на захтев грађана скине с репертоара тај цртани филм чији је главни јунак геј, и позвале су биоскопе у целој Србији да „донесу идентичну одлуку“.

„Годинама уназад говоримо да циљ пропаганде агресивне идеологије хомосексуализма није борба за људска права, већ улазак у све институције, а нарочито је опасна та пропаганда усмерена ка деци. О томе сведочи најновији „Дизнијев“ цртани филм под називом „Чудесни свет“, намењен најмлађој популацији, а чији главни јунак је геј особа у тинејџерском добу“, наводи се у саопштењу.

„Схвативши да се ради покушају наметања ове агресивне идеологије деци, родитељи масовно напуштају биоскопске сале широм Србије већ након десет минута пројекције овог цртаног филма и тиме шаљу јасну поруку – СТОП агресивној идеологији хомосексуализма! Српски покрет Двери поздравља одлуку Културног центра из Новог Пазара да се забрани емитовање цртаног филма „Чудесни свет“ у њиховом биоскопу и позивамо биоскопе у целој Србије да донесу идентичну одлуку.

„Након покушаја наметања идеологије хомосексуализма и трансродности кроз уџбенике, очигледно је да се она деци покушава наметнути и кроз многе друге сегменте, а посебно је скандалозно да се то ради кроз цртани филм, намењен најмлађима. Као што су из уџбенике биологије склоњене спорне лекције, захтевамо и да се спорни цртани филм повуче из биоскопских пројекција у читавој Србији“.