Прочитај ми чланак

Дугорочна прогноза: Следе врели дани, па пљускови

0

Након врло нестабилног периода и снажних олуја, уследила је стабилизација времена, али не и потпуна. Викенд ће у већем делу Србије бити сунчан, али понегде се очекују и пљускови са грмљавином, нарочито у недељу.

Први дан викенда донеће Србији ведро и свеже јутро, у долинама и котлинама са маглом. Током дана биће сунчано и топло. После подне очекује се локални развој облачности. У ноћи ка недељи ређа појава пљускова са грмљавином очекује се на северу Војводине.

Максимална температура биће од 26 до 30°C, у Београду до 28°C.

Другог дана викенда биће сунчано и још мало топлије, максимална темпеатура у већини предела биће око 30°C.

Послеподне на западу и југозападу очекује се јачи развој облачности и појава локалних пљускова са грмљавином, нарочито у брдско-планинским пределима, а током вечери понегде и на северу Србије.

У понедељк се очекује променљиво облачно, а локални пљускови са грмљавином очекују се јужније од Саве и Дунава, нарочито у јужним, централним и југоисточним пределима Србије.

Максимална температура у недељу и понедељак у већем делу Србије биће око 30°C.

Од уторка се очекује сунчано, уз топлотни талас и температуре од 30 до 35°C.

Најврелије биће око 20. јуна, па се тако током следећег четвртка и петка очекују температуре изнад 35°C, локално и до 37°C.

Топлотни талас потрајао би до суботе, а сам крај следеће седмице донео би освежење, односно у недељу, 23. јуна температуре би опале испод 30°C.

Након 24. јуна очекује се пријатније и угодније време, уз максималне температуре од 25 до 30°C, што су уједно и просечне температуре за крај јуна.