Прочитај ми чланак

Драма на Голији: Скијаши завејани, мећава носи све пред собом

0

Драматични снимци стижу са планине Голије на којој снежна мећава носи све пред собом. Потпуно одсечена за саобраћај је деоница Преко Брдо - Одвраћеница. Услед снежне мећаве на овој деоници у снежном хаосу током дана остало је завејано неколико аутомобила који су се нашли на три километара на путу од Одвраћенице ка Новом Пазару.

„У питању су скијаши који су паркирали аутомобиле и сада не могу да их помере, који су се оглушили о све апеле које су надлжени упутили и остали су заглављени. Механизација иде ка њима како би пут био прочишћен, а они на безбедном“, рекао је за РИНУ Момчило Митровић председник општине Ивањица, а преноси Телеграф.

Foto: Infoliga.rs

Он додаје да је најкритичнија ситуација на Голији и чим снег стане креће се у пробијање завјаних путних праваца у удаљеним планинским селима. У осталим деловима општине стање није алармантно и нема одсечених села.

„Механизација је до Одвраћенице прошла једном, међутим већ следећи пут то је било немогуће. Обуставли смо пробијање наноса, јер док траје снежна мећава узалудно је покушавати чишћење. На терену су остали багер и утоваравач. Формирани су снежни наноси високи неколико метара. Екипа је отишла да помогне и завејаним скијашима који су остали заглављени“, изјавио је Витомир Арсовић из Путева Ивањица.

Подсетимо, метеоролози су најавили за данас јаке ударе ветра, праћене кишом и снегом, а наредних дана следи и нагли пад температуре.

Због јаког ветра и снега у Србији је на снази наранжасти метео аларм, што значи да је време опасно, а слике које стижу из целе земље показују размере невремена у земљи.