Прочитај ми чланак

Др Несторовић: Не примам коверте, нисам проститутка! Али, добра ракија – може!

0

Др Бранимир Несторовић гостујући у једној од емисија открио је до сада непознате детаље из свог приватног живота.

Др Несторовић говорио је о свом животу, детињству, медицини али и примању мита.

О свом детињству говорио је са сетом у очима, а како истиче тај период памти по несташлуцима које је као мали правио.

Доктори открили трик за дугорочно решење дијабетеса…

– Био сам немогућ, стално сам био разбијене главе и другима сам разбијао главе. Био сам страшно немирно дете, добијао сам невиђене батине и врло сам захвалан баби и мајци на томе зато што бих вероватно умро, погинуо бих да ме нису толико тукле. То су била потпуно друга времена, ја сам био шеф једне банде дечака, ту је била друга банда дечака и ми смо се редовно тукли око територије, каменицама. И онда наравно, некад ти добијеш батине, некад они. Та прича се трагично завршава јер се Аца, који је био шеф те супротне банде, удавио једно лето у Сави, па се та група распала.

НИЈЕ ГА ЗАНИМАЛА МЕДИЦИНА

Познати пулмолог каже да медицина није била његов избор, те да је велику љубав гајио према биологији.

– Имао сам неке своје идеје, као и сви клинци, да упишем астрономију, филозофију, да се бавим музиком… Брат ми каже „иди на море мало одмори се, па кад се вратиш ћемо да видимо шта ћемо“. Ја одем, они ме упишу на медицину, нисам морао да полажем пријемни пошто сам био вуковац. Чека ме индекс, ја кажем па нисам то хтео, а он каже „имаш већ све књиге“. Биологија ме интересовала, а после сам се нашао у медицини – прича др Несторовић, додајући да му је на почетку било тешко да ради са децом, али сада ни за какве паре не би радио са одраслима.

Иако је звезда међу лекарима Несторовић не сматра да припада „свету познатих“ јер како каже води сасвим обичан живот.

– Мени је било интересантно пар пута када сам постао селебрити, шта год то било, ја на пумпи, точим гориво, каже ми пумпаџија, а ви тако дођете и точите гориво, немам појма шта су очекивали, да имам телохранитеље. Мислим ја стварно живим потпуно обичан живот, у смислу таблоида потпуно сам неинтересантан. Нити имам ове клинке, спонзоруше, нити имам скупе хобије, нити се бавим нечим забрањеним, баш ништа… Волим музику, без музике не бих могао да преживим, можеш све да ми узмеш, али музику кад би ми узео то је стварно катастрофа. Код мене стално нешто свира, и ја сам једно време свирао, једно време сам озбиљно свирао, сад набадам по оним мојим гитарама.

ДВЕ ВЕЛИКЕ КРИЗЕ У ЖИВОТУ

Доктор Несторовић је због смрти својих родитеља, а касније и због здравствених проблема своје деце истакао да су то две највеће кризе у његовом животу с којима се тешко носио, али је морао да се бори.

– Имао сам две велике кризе у животу, прво са родитељима, обоје су рано умрли, обоје у 62. Кад сам ја навршио 62, реко’ само да претекнем ову годину, због деце, па ће бити добро. После сам имао проблема са децом, са здрављем деце, али бориш се. Живот те увек ставља на тестове, има неки разлог зашто је то тако, ми не знамо ту велику игру, не знамо та правила до краја. Мислим да сви имамо неку улогу у животу, да нам је нека улога намењена. Трагедије долазе да се види ко је какав – поручује.

Иако га виђамо увек насмејаног и добро расположеног ипак је и др Несторовић само обичан човек од крви и меса који како сам признаје често плаче.

– Ја плачем. У последње време највише кад Ноле освоји турнир, кад неки наши спортисти нешто ураде, плачем на те неке родољубиве спотове, на лепе филмове… На „Кошаре“ сам плакао као киша. Кад сам тужан, то много боље контролишем.

ПРИМА ПОКЛОНЕ ОД ПАЦИЈЕНАТА

На питање да ли прихвата поклоне од пацијената др Несторовић је рекао да прима, али не оне у новцу.

– Примам ове натуралне, слатко, ајвар, брашно са поточаре… Новац никад нисам примао, то ми је баш одвратно, то је некако баш проституција. Коверта, ставиш га у џеп, плаћен си, то је баш као проститутка. Те нутритивне примам, добре ракије и немам грижу савест, јер већина људи која то донесе стварно донесе пуног срца, то је лични поклон, кад ти неко донесе нешто што је уложио напор да припреми за тебе – казао је он.