Прочитај ми чланак

БЕОГРАДСКЕ ПРИЧЕ: Докови Београда – пилоти служе пиће

0

bg-3

Само у Београду гост може да буде толико почаствован, да му на једном сплаву пиће послужи пуковник Предраг Стакић, или неко од тројице пилота, са којима дочекује госте. А гости су традиционално пилоти или љубитељи неба војне и цивилне авијације, из Србије или иностранства.

На обали Саве стоји сплав на којем пише „Удружење пилота ‘Курјаци са Ушћа’“. Овде се скупљају ентузијасти који нам по ко зна који пут доказују да је пилотски занат ипак – посебан.

– Ми смо удружење, односно невладина организација која чува традицију прве српске ескадриле, која је формирана 17. јануара 1918. године – дочекује нас председник удружења Валериј Ловрен. – Сваке године, на дан оснивања ескадриле, одржимо помен свим умрлим и погинулим пилотима. Тада се помолимо за њихове душе у Цркви Ружици, на Калемегдану. Истог дана обавезно приредимо вечеру на којој се сви појавимо са супругама.

У овом удружењу окупљају се војни и цивилни пилоти, као и њихови пријатељи из земаља у окружењу. Сви који воле небо овде су добродошли.

– Пилоти су посебна сорта људи, коју мора да краси витештво – додаје Ловрен. – Они су најорганизованија професија на свету. Ту не може да буде недисциплине. Војни пилот, чак и када је нејак, мора да изврши своју дужност и да одбрани част. То је професија у којој не постоји самовоља.

Објашњавајући нам са колико поштовања се ови људи односе према свом звању и занимању, у разговор се укључује Ранко Добрић, који подсећа да су пилоти „једини официри у рату који прелазе преко линије фронта“.

– Једини официр који пуца у војсци јесте пилот – подсећају нас наши саговорници. – Само пилот је директно укључен у ватрена дејства. То је једини човек који је истовремено и командант и извршилац.

bg-2

Још један од пилота са којим се дружимо на броду је Радинко Марчета, који са поносом објашњава суштину њиховог боравка на овој лађи.

– Овде се окупљају сви љубитељи и поштоваоци авијације – каже Марчета. – Овде се налази клуб који смо сами основали, и окупља неколико асоцијација. Са „Курјацима са Ушћа“ заједно деле клуб и Удружење линијских пилота „Ахрангел Гаврило“ из „Ер Србије“, Удружење подморничара, као и Удружење ветерана „Кобре“, најстарије антитерористичке јединице на Балкану, основане још у априлу 1978. године.

Ови ентузијасти су организовали и покренули неколико аеро-митинга, као што су били у Вршцу 2007. године, на Калемегдану 2008, у Батајници 2009… Пре две године такође је приређен велики митинг у Батајници поводом стогодишњице авијације у Србији.

– Ми смо еснафско удружење где су угошћени сви пилоти из свих држава бивше Југославије – додаје Ловрен. – То су наши пријатељи са којима смо у истим класама завршавали Академију. Истовремено, овде су добродошли сви из иностранства. Недавно смо угостили делегацију украјинских пилота, чланове Удружења руских космонаута, овде су чести гости представници Удружења жена летача и падобранаца.

bg-1

Пилоте „бије глас“ да су шмекери ван сваке категорије. Наши саговорници се сећају чак и када су на аеро-митинг долазили летачи из земаља НАТО, које су бомбардовале Србију 1999. године. Па ипак, џентлменски су угошћени, пратили су митинг, а затим сви скупа завршили на броду. Када су их после питали шта мисле о догађају којем су присуствовали, добили су одговор „какав су заслужили“: „Митинг као митинг, али што имате добар клуб…!“

Заиста, ово место краси и „Пантелија“. Легендарни лик из „Маратонаца“ био је инспирација за име једне необичне инсталације, коју само пилоти могу да смисле. Како су нам објаснили домаћини, „Пантелија“ је посебан апарат, који, истини за вољу, личи на ковчег. Он има плинску инсталацију, а служи за печење јагњета или прасета. До сада су стране колеге највише поштовале „дело“ које им донесе „Пантелија“.

ЛЕГЕНДАРНА 252. ЕСКАДРИЛА

Сви бивши команданти легендарне 252. ескадриле су чланови овог удружења. Наши саговорници подвлаче да они чувају сећања и традицију, али да немају утицај на садашњи војни тренутак. Једноставно, то није из домена њиховог делања, постоје активна војна лица чији је то посао.

Наши саговорници имају жељу да сачувају поштовање према овој, веома деликатној професији. А српска традиција у ваздухопловству је огромна и вредна сваког помена.

БРОДСКА ПРАВИЛА

На броду међу пилотима постоје нека правила којих су сви дужни да се придржавају. Како објашњавају наши домаћини, на броду „Курјака са Ушћа“ нема чинова, нити типова авијације. Такође, не постоје никакве националне предрасуде. Овде су сви иста нација: пилотска, она што гледа са неба.

(Вечерње новости)