Доказ: Корона у Србији регистрована пре 6. марта

0

Вест да је власт у Србији прећутала када је регистрован први случај коронавируса у нашој земљи, изазвао је бурне реакције јавности. Након што је у недељу Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директора Института за јавно здравље "Милан Јовановић Батут", изјавила на РТС да је прва инфекција коронавирусом у Србији изолована још 1. марта, а у понедељак рекла да је то био "лапсус", јасно је да лапсуса нема.

Наиме, Радио телевизија Србије пренела је 5. марта вест да је Египат тада регистровао трећи случај коронавируса, и то код мушкарца који се недавно вратио из Србије! Како је наведено у поменутом тексту, Радио-телевизија Србије пренела је ову вест позивајући се на заједничко саопштење египатског министарства здравља и Светске здравствене организације.

PRINTSCREEN RTS

У питању је био четрдесетчетворогодишњи мушкарац, који се вратио из Србије преко Француске.

Такође, тада је наведено и да према подацима Института Торлак, у Србији нема регистрованих случајева заразе.

Дакле, ово је још један доказ да је у Србији заражених коронавирусум било пре 6. марта, иако је министар здравља Златибор Лончар рекао грађанима да је тог дана први случај откривен у Србији.

Подсетимо, Дарија Кисић Тепавчевић, рекла је да је прва инфекција коронавирусом у Србији изолована 1. марта, а затим додала да је два дана после првог случаја, 3. марта, забележен и други случај короне.

Глупо је више и понављати да је Александар Вучић 4. марта расписао изборе, да су се потписи ужурбано прикупљали у данима пре тога, и да су откривени случаји коронавируса прећуткивани.

Власт је знала да имамо оболеле и о томе није обавестила грађане на време. Зато сада свакодневно слушамо и гледамо узрујаног председника, који драми на малим екранима, и говори грађанима Србије како ће бити много мртвих.

Зашто, побогу, то радите и када ћете престати?!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!