Прочитај ми чланак

Додик подржао тужиоца: Ханка Палдум мора на суд

0

Случај логораша Горана Голуба из логора „Силос“ код Коњица, коме је, према наводима његовог адвоката Душана Томића, певачица Ханка Палдум 1993. згњечила полни орган док је копао ровове на Игману, мора да се процесуира, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик, који сматра да је дошло време за рушење стереотипа да су само Срби чинили злочине.

– То треба да се процесуира и да се демистификује улога свих који су у Сарајеву чинили злочине те да се на суду изрекну санкције. Сарајево је годинама глумило невинашце, али како пролази време, открива се његово право лице. У Сарајеву је било много логора у којима су мучени Срби. Дешавале су се масовне ликвидације, а виђенији Срби су закопавани испод асфалта. И овај случај говори у прилог томе да тај стереотип, да су само Срби чинили злочине, мора да се промени и да се свима који су чинили злочине морају изрећи адекватне казне – каже Додик и додаје да он даје пуну подршку тужиоцу на коме је одлука шта ће урадити у случају Горана Голуба.

У Тужилаштву БиХ, уместо одговора на питање да ли су се бавили овим случајем, речено нам је да не могу дати никакав коментар.

Ни из кабинета Зорана Микулића, министра правде у Федерацији БиХ, иако су нам то обећали, коментар случаја Голуб нисмо добили.

Ни мрава нисам згазила

Ханка Палдум је у интервјуу за агенцију Анадолија изјавила да у животу није мрава згазила.

– Ја сам Србима у Сарајеву помагала током агресије. Нажалост, данас сви ћуте – рекла је Палдумова и додала да је затечена оптужбама.

– Тај човек је вероватно изманипулисан. Не знам ко га је нашао, али вероватно неке ствари желе да одраде против мене користећи тог човека – рекла је Палдумова и подсетила да су пре ње оптуживани и генерал Јово Дивјак, Илија Јуришић и Ејуп Ганић.

– А зашто мене?! Никад се нисам бавила политиком. У животу никад нисам мрава згазила, а не да сам изговарала такве одвратне речи које сам чула – истакла је Палдумова.

(Курир)