Прочитај ми чланак

„ДОБРОВОЉНО“ ДАЛА ОКТАЗ: Отпуштена жена из Бруса, моли новинаре да је више не зову

0

У телефонском разговору, Вукосава Ђокић је рекла за Н1 да је добровољно отишла из фирме на биро за незапослене иако је радила 18 година, док је пре неки месец изјавила да запослени морају да дођу да дају подршку Јутки због парчета хлеба, наредио им директор ЈКП предузећа "Расина" (иначе Јуткин братанац).

„Одлучила сам да добровољно одем. Бићу на бироу за запошљавање до децембра и онда ћу да примам пензију покојног мужа. Немојте више да ме зовете. Оставите ме на миру“, рекла је очајна жена за Н1, која је очигледно застрашена од стране Јутке и његових рођака, кумова и пријатеља који су распоређени на директорска места у државним и јавним установама у Брусу.

Иван Јеличић (Јуткин братанац на буџету), директор ЈКП „Расина“ из Бруса, рекао је за Н1 да је Вукосава Ђокић сама тражила да оде из предузећа.

„Вукосава ће примати пензију од покојног мужа. Сама је тражила да иде из ЈКП уз новчано обештећење“, написао нам је Јеличић у СМС поруци.

Марија Лукић каже да је након што је објавила да је жена проглашена технолошким вишком, Вукосави највероватније речено шта да изјави.

„Њена изјава се уопште не слаже са оним што је мени рекла и што сам написала на Твитеру. Сигурно су јој рекли шта да изјави“, рекла нам је Лукић.

Подсетимо, Марија Лукић је на Твитеру објавила фотографију Вукосаве Ђокић из прилога Н1, уз коментар: „Сећате се ове жене, са ‘спонтаног’ скупа подршке Јутки? Оне једине, која није знала да сакрије истину? Проглашена је ТЕХНОЛОШКИМ ВИШКОМ! Директор ЈКП ‘Расина’, у коме је радила, је Јуткин братанац.“

Лукић је додала да је истовремено и бесна и тужна.

„Звала сам је. Каже да ће бити на бироу док не стекне услов за мужевљеву пензију, у децембру, која ће износити око 12.000. Имала је 27.000 плату и једва преживљавала. Шта ће сада? Муж јој је умро пре годину, син јој се лечи од алкохолизма, на послу је бар имала неку интеракцију“, навела је Лукић.

Подсетимо, радница ЈКП „Расина“ је на наводно спонтаном скупу подршке Милутину Јеличићу, за Н1 рекла:“Рекли су ми (да дођемо овде). Наш шеф јавно-комуналног предузећа, овде је и директор наш (Јуткин братанц). Рекли су да дођемо на овај скуп данас да подржимо нашег председника општине, што зарађујемо кору ‘леба и парче ‘леба и наш живот. Шта да ти кажем даље, мора се ради. Јесте хладно, али мора се издржи.“

Јеличићу се тренутно суди за сексуално узнемиравање по пријави његове некадашње секретарице Марије Лукић. Њен случај био је иницијална каписла да се још неке жене које су доживеле непријатности и које је Милутин Јеличић сексуално узнемиравао, оснаже. Тако је кривичном пријавом, првобитно било обухваћено седам жена.

На крају је оптужни предмет, међутим, покренут само због Марије Лукић.

Иначе, пре само два дана је пуцано из ватреног оружја на ресторан у центру Бруса, који је у власништву оца јавног тужиоца Милана Михајловића који је за медије изјавио да „нема коментар“.

На Јуткиној територији (општина Брус) се налази  и незаконито изграђен објекат на врху Копаоника, у природном резервату који не би смео да се уништава по Закону, а објекат није срушен иако су два Вучићева министра најавила рушење још пре годину дана „запрепашћени“ дивљом градњом.