Ђаци у Подгорици цепали заставу Црне Горе

0

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем ученици цепају црногорску заставу у дворишту Основне школе "Владо Милић" у Доњој Горици.

Министарство просвете Црне Горе саопштило је да цепање државне заставе није понос, већ представља срамоту за децу, родитеље и друштво, као и да би требало усмерити додатне напоре на васпитну улогу школе која децу упознаје са темељима цивилизованог света: прихватањем различитости, и раду на својим потенцијалима, али и поштовању државе и њених основних атрибута.

© Fotolia/ Kichigin19

– Притом, апсолутно смо свесни да школа не може да надомести оно што као родитељи пропустимо, а овај пример показује да је тога доста – наводи се у саопштењу.

Dragi prijateljiPoslusajte muziku u pozadini video klipa u kojem se skrnavi crnogorska zastavaOCEKUJEM REAKCIJU DRZAVNIH ORGANA

Posted by Aleksandar Damjanovic on Среда, 12. фебруар 2020.

Овакво понашање ученика осудили су и у Демократској партији социјалиста. Сматрају да су децу политички злоупотребили и гурнили у безакоње они који нису имали храбрости да сами то учине и сносе одговорност, и да је створена атмосфера у којој је уништавање државних симбола дозвољено.