Директор “Слободе” из Чачка заразио преминулог од короне у БиХ

0

У Босни и Херцеговини забележен је други смртни случај од корона вируса, а како сазнаје Аваз, умро је пацијент у Коњицу, који је био у контакту са зараженим Србином.

Према незваничним информацијама, реч је о возачу директора “Игмана” Ђахида Муратбеговића, преноси Српска инфо.

© CC0 / Unsplash/Fusion Medical Animation

Наводно је преминули са аеродрома довезао зараженог држављанина Србије, директора компаније из области наменске, “Слобода” из Чачка, на прославу 70. годишњице “Игмана”.

Наиме, прошле недеље прослава 70. година водеће компаније из наменске индустрије у Босни и Херцеговини, “Игмана” из Коњица, добила је неочекивани епилог. Због госта из Србије код којег је касније потврђена зараза коронавирусом управа компаније је у својеврсној самоизолацији, пише Клиx.ба.

На догађају на којем је учествовало скоро 200 људи, а међу којима су били и федерални премијер Новалић и министар Џиндић, међу званицама је био и директор “Слободе” из Чачка, тамошњег гиганта наменске индустрије, којем је касније дијагоностикован коронавирус.

Ово је порталу Клиx.ба у тексту објављеном пре седам дана, потврдио директор “Игмана” Ђахид Муратбеговић, који каже да се не дешава ништа посебно, ни јуче ни данас, да се сви који су били у блиском контакту господина из Србије, осећају добро и да немају никаквих симптома.

“Спроводимо прописе Владе ФБиХ, у смислу прања руку, спроводимо и остале мере. Пратимо ситуацију”, рекао је тада директор.

Компанија ради пуним капацитетом

Муратбеговић каже како компанија ради пуним капацитетом, као да се ништа није десило, само су чланови управе, који су били у контакту са зараженим пословним партнером из Србије у својеврсној изолацији.

“Особе које су биле у контакту с њим раде, али им је контакт с радницима ограничен. Директор је у својој канцеларији и не прима странке. Та самоизолација се одвија на послу до 15 сати. Нема града, нема трафике, нема продавнице, нема кладионице, нема ништа”, казао је за Клиx.ба директор Муратбеговић.

Коњички Игман тренутно је најјача хереговачка компанија, међу десет највећих извозника за БиХ. Запошљавају 1.263 радника и извозе у више од 50 земаља.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!