Прочитај ми чланак

Дино парк се представио у знаку младости и хуманости на Краљевом тргу

0

Богат програм “Златиборског културног лета” наставио се вечерас фестивалом “Упознајмо Србију кроз младост” у организацији Дино парка, када се публици на Краљевом тргу представило око 350 учесника из општина широм Србије.

Дефиле свих учесника кренуо је у 18:45 од Дино парка, пешачком стазом до Краљевог трга, где је у 20 часова и отворен фестивал.

Организатори су истакли велику захвалност општини Чајетина и Туристичкој организацији “Златибор”, а част да отвори ову манифестацију имао је заменик председника Општине Чајетина Милоје Рајовић који је пожелео добродошлицу присутнима и позвао их да посете бројне локалитете у
околини Златибора, док је програм фестивала почео химном Србије у извођењу Зоне Стојановић ученице четвртог разреда.

Публици су се потом представили учесници из КУД-а Абрашевић из Краљева “Играма из Студенице”, да би затим наступили и КУД “Наш Завичај: из Севојна, Градско Фолклорни ансамбл “Зо-Ра” Зајечар, КУД “Завичај” из Злакусе, КУД “Буковик” из Мозгова, КУД “Абрашевић” из Смедеревске Паланке, КУД “Јадар Доњи Добрић” а велике аплаузе привукле су девојке из балетског студија “Марија Мага Магазиновић” из Ужица.

Манифестација је имала хуманитарни каракетер, а сви присутни који су желели да дају свој допринос могли су да посете штанд поред бине и учествују у акцији за јунаке нашег доба, децу која тренутно бију битке против најтежих болести.

Дино парк се налази на око 6 хектара у самом центру Златибора, а од самог оснивања посвећени су хуманитарном раду. До сада су обишли 12 градова и општина, а у посету су довели преко 5000 деце која тренутно живе у лошијој материјалној ситуацији.

Програм Културног лета наставља се већ сутра концертом Хора и Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије од 20 часова на Краљевом тргу.