Прочитај ми чланак

Детаљи пожара у Новом Саду: Молио да му прво спасу пса

0

У Новом Саду је данас око 11 сати избио је пожар у згради у Улици Стевана Христића 25, а ватрогасци су тај пожар врло брзо успели да угасе и брзом акцијом евакуишу 24 особе. Како је раније МУП саопштио у овом пожару две особе су задобиле повреде, док је због последица дима збринуто више њих.

Пожар је избио у стану у приземљу зграде и онда се проширио на други стан, а густ дим проширио се кроз цео објекат због чега станари нису могли да изађу напоље, те су их ватрогасци експресно евакуисали.

„Вратила сам се из продавнице и видела како густ дим излази из зграде. У животу се нисам тако уплашила јер ми је ћерка остала заробљена у стану“, каже Татјана, станарка зграде у којој је избио пожар.

Она са породицом живи на четвртом спрату, а у тренутку пожара је отишла до продавнице док је чекала да се супруг врати кући, а ћерка је остала у стану. Када се вратила испред зграде видела је густ дим и успаничила се.

„Инстинктивно сам позвала ћерку, она ми је рекла да је тата стигао кући и да се ни случајно не пење горе, да ће они одмах изаћи из стана“, рекла је Татјана.

У том тренутку испред зграде је стигло пет ватрогасних камиона, а ватрогасци су одмах разбили улазна врата зграде да би станари лакше излазили.

„Тада сам приметила комшију са трећег спрата како стоји на прозору и држи пса у рукама и мокар пешкир преко лица. Пошто је његов стан у линији изнад стана који је изгорео, код њега се изгледа накупило највише дима па није могао да изађе. Јако се уплашио и дозивао је помоћ“, испричала је Татјана детаље драме.

Татјана наводи да су ватрогасци смиривали узнемиреног мушкарца, а он је у страху молио само да му прво спасу пса.

„Ја сам му рекла ‘ево чекам га, пусти га’ и он ми је добацио свог пса. Једва сам га некако ухватила у наручје, али сам повредила руку и он ми је испао на земљу, али на сву срећу није му ништа, само се уплашио. За то време ватрогасци су извели комшију“, испричала је Татјана.

Она наводи да је ситуација деловала јако драматично, али да сем материјалне штете није било никакве трагедије. Татјана се и захвалила ватрогасцима на „муњавитој“ акцији.

„Верујем да нико не би изгорео, али би сигурно неко страдао од дима“, каже она и додаје да је комшија у чијем стану је избио пожар „проблематичан“ и да се станари жале на њега јер скупља разне сировине у стану, па се лети одатле шире непријатни мириси.

Истрага пожара још је у току, а не искључује се могућност да су пожар изазвале неисправне инсталације, али ни то да је неко намерно убацио пикавац или шибицу кроз отворени прозор стана.