Депортација и забрана уласка за српске монахе и свештенике

0

Јуче је након консултација у врху Управе полиције донесена одлука да се „више од 300“ свештеника, монаха и монахиња који су годинама и деценијама на служби у једној од четири епархије СПЦ у Црној Гори, а који наводно немају уредне радне дозволе и пријављена боравишта, „испрати“ ван земље, тврде поуздани извори ИН4С блиски полицијском руководству. Затражено је да им се не дозволи повратак ни под каквим условима.

ИН4С подсјећа да годинама уназад свештеници имају непремостиве тешкоће приликом пријаве боравишта или добијања радне дозволе због намјерних опструкција службеника МУП-а, односно Полиције. Од Митрополије се тражило да у складу са Законом из 1974. пријави дјеловање (региструје се) како би важили захтјеви за ангажовањем на нашој територији.

Остаје тек да се види кога све црногорска Влада, јер она очигледно стоји иза ове акције, сматра странцем и колико свештених лица није пожељно у Црној Гори.

Информације кажу да ће полицајци бити принуђени и обавезани да у крајњем посјећују свештеничке домове и провјеравају до детаља исправност њихових докумената.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!