Депонија у Винчи ОПЕТ ГОРИ (ВИДЕО)

0

Београд је данас био пети најзагађенији град на свету, а најнездравији за живот у Европи. За тако поражавајуће стање великог удела има и депонија у Винчи, која поново гори.

Тако се на деловима општина Звездара могао осетити јак дим, а друштвеним мрежама круже снимци дима који долази из спалионице на Винчи.

Фото: Јутјуб

Између осталих, поменути видео снимак на Твитеру је поделио потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић.

– Депонија Винча и даље гори… Надлежне институције ништа не предузимају. Докле ће се ћутати на ово бесомучно тровање Београђана. Ево како то тренутно изгледа – написао је Булатовић уз приложен снимак.

Дакле, депонија у Винчи поново свим Београђанима ствара огромне проблеме. Очигледно градска и републичка власт немају решења за овај проблем.

Планирана је изградња спалионице, али би она коштала грађане 1.148.000.000 евра, што је директан трошак. Са друге стране, опозиција је предлагала да се спалионица изгради за 179 милиона евра, при чему би струја која се производи остала власништво града, а све би се финансирало кредитом ЕИБ-а или ЕБРД-ија са роком отплате од 30 година. Све са каматом, тај пројекат би коштао 200 милиона евра.