Прочитај ми чланак

Дејан Петар: Тужићу за крађу начелника полиције и команданта Полицијске бригаде

0

Пошто су му у суботу 17. септембра око 13 часова у центру Београда, наочиглед и камера, који су снимали цео догађај, припадници Полицијске бригаде буквално украли личну карту, главни одговорни уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић ће поднети кривичну пријаву против надлежних припадника Министарства унутрашњих послова, тражећи и да законски одговарају сви они који су одговорни за очигледну пљачку и нарушавање људских права.

Тим поводом је Златановић изашао у јавност са својим видео саопштењем које преносимо у целости:

„У објекту Starbucksа, који се налази на углу улица Кнез Милоша и Краља Александра, седео сам у друштву Ангелине Лазар (пратиоца Србин.инфо), када је у 13:05 (доказ – у 13:08 сам послао фотографије редакцији о уласку полиције у споменути објекат), ушла Полицијска бригада.
Припадници Бригаде су од свих присутних узели личне карте, (нису их пред нама прегледали већ их су их носили до мени непознате особе која је била ван објекта – доказ  од 00:00:00 до 00:00:30 секунда):

Након десет минута су полицајци свима вратили личне карте осим мени (доказ – видео изјава Ангелине Лазар у којој се каже да када су њој вратили личну карту мени нису):

Ја сам обавести Радоја Благојевића, начелника ЈРМ да ми није враћена лична карта (доказ – од 00:07:30 до :00:08:00):

Добио сам одговор да ће ми бити враћена, али она до сада није.

Због тога свега послао сам упозоравајуће писмо следеће садржине  надлежним у МУП-у Србије:

С обзиром да сам конкретног дана као новинар био на радном задатку, захтевам од ПУ за Град Београд, начелника Управе, начелника Одељења за јавни ред и мир и старешина Бригаде да ми до понедељка у 20,00х врате личну исправу.

У супротном, о овом евидентно случају незаконитог рада полиције, злоупотребљавају моћи, арбитрарности и самовоље, обавестићу Унутрашњу контролу, Заштитника грађана, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и надлежно јавно тужилаштво подношењем одговарајуће кривичне пријаве.

Напомињем да сам истовремено и новинар и директор, те одговорни уредник Србин.инфо-а и да ми је лична карта неопходна за редовно пословање фирме, али и задовољење елементарних потреба у правном саобраћају. С обзиром да постоји опасност од наступања штете, злоупотребе и извршења других кривичних дела, захтевам хитно поступање!!!”