Прочитај ми чланак

Дејан Берић: Иза овога стоје Британци! (ВИДЕО)

0

Дејан Берић, некадашњи снајпериста у армији ДНР, данас новинар у Моксви говорио је у емисији "Тема" о ситуацији у Русији након избијања пандемије, ситуацији у Донбасу, односима Русије и Србије и теоријама ко стоји ове светске кризе. Берић сумња да иза вируса стоји Велика Британија за коју каже да стоји иза бројног зла које се дешавају у свету.

Берић објашњава да су САД само британски сателит и тврди да није случајно да се Брегзит догодио пре ове пандемије.

Он сматра да је велики скандал да је руску помоћ у Србији сачекала лезбејка и премијер Ана Брнабић знајући однос Русије према ЛГБТ идологији.

Он је објаснио да је Путин нерадне дане проширио на цео април због пандемије али да се за разлику од Србије не шири паника.  Русија је такође увела бројне мере, разматра се забрана изласка старијим од 65, али за сада није забрањено кретање, нема полицијског часа нити полиција хапси људе који изађу на улице.

Говорећи о руској економији, Берић каже да се Руси увек спремају за најгори могући сценарио, да експерти већ раде на плановима како да  њихова економија издржи тренутну светску кризу.

Берић је испричао да Украјинци и даље артиљеријом гађају положаје ДНР, најчешће цивилне циљеве, а да се са њим води и жесток информативни рат.