Прочитај ми чланак

Данас топло, али уз пљускове и грмљавину: Од понедељка још веће изненађење времена

0

У Србији ће и данас бити променљиво облачно и нестабилно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, а највиша дневна температура ће бити 28 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

У јутарњим сатима се понегде очекује краткотрајна магла. Ветар ће бити углавном слаб, променљив. Најнижа температура биће од 12 до 17 степени, а највиша дневна од 24 до 28.

И у Београду се данас очекује променљиво облачно и нестабилно време, повремено с кишом и локалним пљусковима с грмљавином. Ветар ће бити слаб, западни и северозападни. Најнижа температура око 17, а највиша дневна око 25 степени.

Упозорење на обилне пљускове са грмљавином и градом

Због кише и грмљавине на снази су наранџасти и жути метео аларм на целој територији Србије. Наранџасто упозорење упаљено је на подручју Бачке, Срема, Шумадије, западне, југозападне и југоисточне Србије, као и на подручју Косова и Метохије.

То значи да је време опасно: „Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, објавио је РХМЗ.

У осталим деловима Србије на снази је жути метео аларм.

Ниш: У суботу топло и нестабилно са сунчаним интервалима уз дневни развој облака и могућу појаву краткотрајних локалних пљускова поподне. Ветар слаб северозападни. Притисак мало испод нормале. Минимална температура 16°C, максимална до 28°C. Увече суво.

Ужички регион: У суботу топло и нестабилно са сунчаним интервалима уз дневни развој облака и појаву краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. Могуће су локалне непогоде са градом. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак мало испод нормале. Минимална јутарња температура од 13°C до 15°C, а максимална од 26°C до 27°C. Увече је могућа киша. На Златибору и Тари развој облака уз локалне пљускове. Температура до 22°C на 1000 мнв.

Војводина: У суботу топло и нестабилно са сунчаним интервалима уз дневни развој облака и могућу појаву краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак мало испод нормале. Минимална температура од 14°C до 16°C, а максимална од 26°C до 27°C. Увече суво.

Нови Сад: У суботу топло и нестабилно са сунчаним интервалима уз дневни развој облака и могућу појаву краткотрајних локалних пљускова. Ветар слаб северозападни. Притисак мало испод нормале. Минимална температура 16°C, максимална до 26°C. Увече суво.

Суботица: У суботу топло и нестабилно са сунчаним интервалима уз дневни развој облака и могућу појаву краткотрајних локалних пљускова. Ветар слаб северозападни. Минимална температура 15°C, максимална око 26°C. Увече суво.

Време наредних дана:

У недељу променљиво облачно и нестабилно време са повременом кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином. Могуће су и локалне непогоде. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 14°C до 17°C, а максимална од 23°C до 26°C. Увече је могућа киша.

У понедељак свежије са повременом кишом у централним и јужним пределима, а на северу суво.

У уторак на северу углавном суво, а у осталим пределима поподне су могући локални пљускови.

Од среде мало топлије, али променљиво и нестабилно време са сменом сунчаних и облачних периода и повременом кишом и краткотрајним локалним пљусковима са грмљавином.