Прочитај ми чланак

Данас се очекују велике количине падавина са грмљавином у овим крајевима Србије

0

У недељу у Србији претежно сунчано и врло топло, али поподне и крајем дана на северу Србије наоблачење уз могућу краткотрајну кишу или понеки локални пљусак.

Ово наоблачење се шири даље ка југу па је киша могућа и у ноћи ка понедељку у централним и јужним крајевима. Ветар слаб северни или променљив, а крајем дана на северу Србије умерен северни уз пад температуре у ноћи ка понедељку. Притисак изнад нормале.

Минимална јутарња температура од 12°C до 19°C, максимална од 30°C до 32°C. Увече на северу понегде краткотрајна киша. Температура у 22х од 18°C до 23°C.

„Пљускови и грмљавине који се, као локална појава, од средине дана очекују у Војводини, у вечерњим сатима ће се интензивирати прво у западној Србији, а у току ноћи и у понедељак и у осталим крајевима јужно од Саве и Дунава, условљавајући количине падавина од 20 до 50 мм, локално и више“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

Упаљен метео аларм

Наранџасти метео аларм због кише данас је упаљен у Шумадији и западној Србији, док је у остлаим крајевима на снази жути метео аларм због грмљавине и кише али и због високих температура.

Наранџасти метео аларм значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

РХМЗ

Време наредних дана

У понедељак свежије и пријатније време. На северу Србије дужи сунчани периоди, а на југу и истоку променљиво облачно уз краткотрајну кишу. До краја дана киша и у централним поределима. Ветар слаб до умерен северни. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од 14°C до 17°C, максимална од 24°C до 26°C. Увече суво на северу, западу и југозападу, а на југу, истоку и делом у централним пределима са могућом кишом. Температура у 22х од 17°C до 20°C.

У уторак дужи сунчани периоди уз дневни развој облака у централним и јужним крајевима са пријатним дневним температурама, мало изнад 25 C. Од среде до недеље претежно сунчано уз слаб дневни развој облака и топлије, али без велике врућине.