Прочитај ми чланак

Данас јак олујни ветар с кишом али то је добра вест– лоша је да од недеље стиже…

0

У Србији ће данас бити претежно облачно и местимично са кишом, док ће на на југу углавном бити суво, а увече ће и у том делу земље почети да пада, наводи се у прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

У кошавском подручју и планинским пределима биће јак, у јужном Банату са олујним ударима, југоисточни. Најнижа температура данас ће бити од од 2 до 8 степени, а највиша од 10 до 18 степени, у Тимочкој Крајини око 8 степени.

У Београду ће данас бити облачно и кишовито, ветар ће бити умерен и јак, југоисточни, најнижа температура биће од 4 до 6 степени, а највиша дневна око 14 степени.

И сутра ће, према прогнози РХМЗ, бити топлије, али уз умерен и јак јужни и југоисточни ветар, нарочито у кошавском подручју и на планинама, а на југу Баната и са ударима олујне јачине.

РХМЗ најавио кишу у наредна два сата

„У наредна два сата у северозападним, западним и југозападним пределима Србије тек понегде слаба, краткотрајна киша. У Бачкој и по котлинама југозападне Србије местимично магла која смањује видлјивост на 200 до 500 метара, локално и испод 100 метара“, објавио је РХМЗ јутрос у шест сати.

У Банату је на снази жути метео аларм због ветра, што значи да време може бити потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, наводи се на званичном сајту РХМЗ.

У недељу се очекује захлађење, а увече и током ноћи, у нижим пределима северне, западне, југозападне и централне Србије се очекује прелазак кише у снег. У понедељак и уторак се захлађење шири ка јужним крајевима уз могућ снег и у нижим пределима.