Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Воз пролази, а рампа дигнута (ВИДЕО)

0

На пружној рампи у Кијеву на Раковици данас је снимиљен воз како пролази док је рампа за аутомобиле подигнута, чиме су поново опасности изложени возачи који туда пролазе возилима!

– Путни прелаз у Кијеву, Раковица. Машиновођа зна да су рампе неисправне, али возачи не – њима је пролаз отворен. И тако унедоглед, до нових жртава – гласио је коментар на Твитеру уз пролазак воза док је рампа подигнута.

Грађани стално бележе кварове на пружним рампама у Србији и шаљу фотографије и видеи снимке опасних ситуација. А најчешћи је управо тренутак проласка воза док је рампа подигнута. Иако је на овом снимку машиновођа воз зауставио по прописима, довољан је само један моменат његове или непажње возача аутомобила да би се десила несрећа.

Из „Инфраструктура железница Србије“ већ неко време објашњавају да железничко особље поступа у складу са правилницима и прописима, кад је пружни прелаз у квару како нико не би био угрожен.

– То значи да се возови заустављају пре путног прелаза и након звучног упозорења вожњу преко путног прелаза настављају тек када се увере да нема никога на прузи и да могу да наставе даље не угрожавајући учеснике у саобраћају, тако да не постоји могућност да се догоди несрећа – рекли су из овог железничког предузећа.

Али, да ли треба да се деси нека несрећа како би овакви кварови били поправљени?